Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til naturskjønne Pakistan

LahoreFra den gamle Mughal byen Lahore til de snødekte toppene i Karakoram fjellene, Pakistan er en mangfoldig nasjon som ikke bare er definert av naturlig skjønnhet og arkitektonisk prakt men av sine vennlige innbyggere, varierte dyreliv og sine rike kulinariske tradisjoner. 

Fra urovekkende vakre fjellandskap til travel byområder har alle Pakistans livlige byer hver sin distinkte personlighet. Hovedstaden Islamabad er en moderne storby med spennende arkitektur, kulturelle attraksjoner i
verdensklasse og noen av landets fineste restauranter. 

Høydepunkter
 • Karakoram Highway – er verdens høyeste asfalterte vei og når en høyde på 4,693 meter og slinger seg gjennom Himalaya, Hindu Kush og Pamir fjellene. Følg den gamle Silk Road gjennom et av verdens vakreste landskap med utsikt over Indus elven og de utsøkte Gilgit og Hunza dalene. 
 • Chitral Valley – det er i skyggen av Hindu Kush du finner Chitral Valley. Et vilt og vakkert sted, flertallet av de som besøker dalen bor i Chitral. Chitral er en avslappende og innbydende by og føles ganske annerledes enn resten av Pakistan. Beliggenheten er også beleilig om du ønsker å besøke Kalash dalene hvor Kalash folket, de siste av de ikke-islamske stammen av Kafiristan bor. Chitral dalen er også kjent for sine varme kilder og de ørret fylte elvene.
 • Lahore – er hovedstaden I Punjab provinsen og huser noe av landets fineste arkitektur, inkludert UNESCOS verdensarvliste steder som Shalimar Gardens og den fantastiske Badshahir moskeen som er et vakkert eksempel på Mughal arkitektur. Det er flere ting som må oppleves når man er i Lahore, den fargerike Wazir Khan moskeen, The Gate of Chauburji, Mughal Jahngirs grav og Gawalmandi Food Street for å nevne noen. 
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Islamabad
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (31ºC) / Kaldeste måned: januar (11ºC) / Våteste måned: august (42,5 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Islamabad
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Lahore
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (33ºC) / Kaldeste måned: januar (12ºC) / Våteste måned: august (21,2 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Lahore
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Karachi
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (32ºC) / Kaldeste måned: januar (19ºC) / Våteste måned: august (1,8 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Karachi
Beste tiden å besøke Pakistan:
avhenger av hvor i landet man ønsker å reise. Mai til oktober er vanligvis den beste tiden å besøke da det er ganske tørst og varmt over hele landet. Skal du besøke de nordvestlige regionene som Pakhtoonkhwa, Sindh, Punjab eller Balokistan burde man reise mellom oktober og februar da det vil være litt kjøligere og man kan nyte været. 
Høysesongen er fra mai til oktober som er sommer og lav sesongen er fra november til april som er vinter månedene. For en full oversikt klikk her 
Myntenhet: i Pakistan bruker man Pakistanske Rupi (PKR), i storbyene kan man bruke kredittkort på kjøpesenter, store hoteller og restauranter men ellers må man ha kontanter. 

Tips:
 • Taxi – normalt sett gir man ikke tips til taxisjåfører, er sjåføren hyggelig og hjelpsom kan man gi 20-30 rupi.
 • Hoteller – på store hoteller er det normalt sett lagt på 17,5% tips i regningen så om man ønsker å gi tips til pikkoloene og rengjøringspersonalet er det vanlig å gi 30-40 rupi.
 • Restauranter – de fleste hoteller har 10% service tillegg i regningen men om men ønsker å gi tips til din servitør kan man gi 30-50 rupi. 
 • Guider – om man er på en dagstur burde man gi 200-300 rupi til guiden om man er på en gruppetur med flere kan man gi 30-50 rupi hver. Å gi 20-30 rupi til sjåføren blir også satt pris på. 
Interessante fakta:
 • Khewra Salt Mine i Pakistan er den nest største og den eldste saltgruven i verden. 
 • På Persisk og Urdu betyr odet Pakistan «The Land of Pure»
 • Det nest høyeste fjellet i verden er i Pakistan, K2 eller Mount Godwin-Austen og er 8,611 m høyt. 
Festivaler:
 • Eid-ul-Fitar (juni) – når den hellige måneden Ramadan går mot slutten venter muslimer over hele verden på Eid Al-Fitr, en av de mest håpefulle anledningene i religionen. Denne tre dagers feiringen markerer slutten på en måned med faste og innledes som oftest med dager fylt med god mat, gaver og hjemmelagde tradisjonelle søte retter. Selv om de religiøse aspektene er de samme, varierer festlighetene og de kulturelle tradisjonene fra nasjon til nasjon. I Pakistan er alle hjem, butikker, restauranter, landemerker og moskeer opplyst og smakefult innredet for feiringen.  Etter man har spist god mat og vært sammen med familie er det vanlig å ta en spasertur eller kjøre tur i byen for å nyte den opplyste atmosfæren.
 • Independence Day (14 August) – denne herlige dagen er et landemerke i Pakistans historie for å feire landets uavhengighet. Uavhengighetsdagen feires med iver og glød over hele landet den 14. august med spesielle programmer og arrangementer i store og små byer og landlige områder. Det holdes møter og samlinger over hele landet og hele landet er pyntet og dekorert! Nasjonale flagg, fancy lys og farger pryder hus, kjøpesenter, basarer og hovedveier.
 • Basant (februar) – feires med pomp og prakt i midten av februar hvert år, en vår festival og Lahore er den viktigste byen for feiring av denne festivalen i Pakistan.  Under feiringen vil du se flygende drager fra hoteller og hus, spesielt fra husene til slektningene til de som deltar i festivalen. Det kommer også familie og slektninger fra hele landet for å være med på feiringen som nyter musikk og god mat under festivalen. Selv om Basant Festivalen ikke har noen kobling til muslimsk kultur er festivalen blitt en populær tradisjon som feires med glede.    


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.