Vi leter nå etter din drømmereise

Borneo – Øya med uventede skatter

BorneoEr du klar for å dra ut i jungelen og oppdage utemmet natur og dyreliv så nydelig at det nesten tar pusten fra deg? Borneo kan by på eventyrlige regnskoger og noen av verdens mest mangfoldige økosystemer, enkelt tilgjengelig via moderne og flerkulturelle byer.

Borneo er med sin ville og fortryllende natur hjem til både eksotiske dyre - og plantearter og flere stammer. Våre spesialister har alle reist langs elvene og gått langs jungel stiene i Borneo – de kan enkelt anbefale de mest autentiske opplevelsene og fjerntliggende overnattingsmulighetene landet har å tilby. Vi oppfordrer deg til å oppsøke de mer eksotiske og ukjente delene av Borneo, og vi hjelper deg gjerne med å skreddersy din ferie til øya basert på dine interesser. Vi ansetter guider som kjenner området som sin egen bukselomme og booker misunnelsesverdig hoteller for deg.

Øya Borneo er delt opp i 3 land: de Malaysiske statene Sabah og Sarawak i nord, den Indonesiske staten Kalimantan i sør og det lille sultanatet Brunei. Befinner du deg innenlands, er det uunnværlig at du besøker en av de mange naturvernreservatene på øya. Her blomster dyrelivet og du kan blant annet møte på orangutanger, borneiske elefanter, neseaper og treleoparder. Befinner du deg ved kysten får du muligheten til å se ekstraordinære korallrev, fisker og skilpadder. Om du er mer eventyrlysten kan du også utforske grottesystemer ved å klatre Mount Kinabalu, besøke den lokale Iban stammen i deres tradisjonelle hus eller cruise langs Kinabatangan eleven.

Høydepunkter
 • Tanjung Puting National Park – nyt regnskogen og dens utrolige dyrerike fra husbåten din mens du seiler langs elvebredden og lytter til fuglekvitter og apene som rasler skogkanten. Nasjonal parken er hjemmet til 8 forskjellige ape arter, inkludert de særegne neseapene og de majestetiske orangutangene – det er virkelig et eventyr å besøke sentral Kalimantan. Et besøk til fargerike Sekonyer Village og Camp Leaky er et absolutt must og er du av den eventyrlystne typen er det ingen tvil om at du burde overnatte på husbåten.
 • Mt. Kinabalu – er Borneos høyeste fjell, og står 4095 majestetiske meter over havet. Mount Kinabalu sammen med andre fjellområder i Crocker Range er verdens kjent for sine biologiske mangfold av botaniske og biologiske planter med opprinnelse fra Himalaya, Australia og Indo-Malaysia – dette er en av de viktigste biologiske områdene i verden. Dette er en vakker og uforglemmelig tur, i naturskjønne omgivelser.
 • Kinabatangan River – er et gjørmete brunt slør med vann, det er også Sabahs lengste elv. Elven renner gjennom de legendariske junglene sør for Sandakan og er hjemmet til orangutanger, neseaper, krokodiller, varaner, horn fugler, isfugler og de majestetiske haukene. Du vil drømme deg bort mens du nyter syntes av regnskogen mens du flyter nedover elven.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Borneo
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: oktober (29ºC) / Kaldeste måned: januar (27ºC) / Våteste måned: desember (251.3 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Average temperatures and precipitation in Banjarmasin / Syamsuddin Noor, Borneo
Hvordan er været på Borneo?
Borneo befinner seg i et tropisk område og derfor bør du alltid forvente høy luftfuktighet (vanligvis rundt 80%) og regn uansett hvilken tid av året du bestemmer deg for å besøke øya. De våteste månedene er som regel mellom desember og februar, når den sørøstlige monsunen treffer inn. De mildere månedene, med vær mer egnet for reisende, er mellom mars og oktober. 
Årlig er temperaturen i Borneo vanligvis mellom 27°C og 32°C. På dagtid vil du oppleve temperaturer mellom 30°C and 35°C. Det eneste store unntaket er området rundt Mount Kinabalu, hvor temperaturen vanligvis er lavere, mellom 22°C og 15°C. Om nettene er temperaturene mellom 5°C og 10°C kaldere en dagtemperaturen. Årlig nedbør kan overskride 4000 mm I noen områder av Borneo, selv om de fleste stedene har et gjennomsnitt av 220 mm nedbør per måned.
Den beste tiden å besøke Borneo:  Den beste tiden å besøke Borneo er sterkt avhengig av været og hva du ønsker å gjøre når du er der. Generelt er det best om du reiser til Borneo når været er på sitt tørreste – mellom mars og oktober. Under har vi listet tre viktige sesonger som er avhengig av været i Borneo. Mars til oktober er det tørkesesong, så du opplever mest sannsynlig mindre regn. Dette er høysesong og er også den beste tiden for å se ville orangutanger. April til desember regnes som den beste tiden for å dykke. I juli og august er vannet klarest og det er høyest sannsynlighet for god undervann synlighet  (noen ganger opptil 40 meter). Mellom mai og mars er den beste tiden for å se hvalhai. Juni til september er den beste tiden for å observere skilpadder på øya Lankayan.
Resten av året kan det tropiske klimaet i Borneo merkes veldig godt ved regnet som øser ned for å vanne plantene i jungelen. Uansett vær er det alltid et sted å sette turen til: Hvis du klatrer Mount Kinabalu vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt og en etterlengtet kald bris og hvis du drar på stranden kan du kjøle deg ned i vannet og dykke i en av verdens beste dykkedestinasjoner.

Når bør du ikke reise til Borneo? I løpet av januar og desember er det ofte mye regn og røffere farvann. Det er mulig å reise til Borneo i løpet av disse månedene men vi anbefaler deg ikke å ta reisen i denne delen av året. Dette er fordi forholdene for å se dyreliv er veldig dårlige siden mange av dyrene gjemmer seg i den tette jungelen når været er så dårlig.
Myntenhet: Siden 3 land har territorier i Borneo brukes det også 3 forskjellige myntenheter, avhengig av hvor du er. De tre myntenhetene som blir brukt i Borneo er:
 • Indonesiske rupiah, IDR (1 rupiah = 100 sen, men på grunn av inflasjon vil du bare bruke rupiah)
 • Malaysiske ringgit, MYR (1 ringgit = 100 sen)
 • Brunei dollars, BND (1 B$ = 100 sen)
Tips: Å gi tips er ikke veldig vanlig i Borneo.
 • Restauranter - de fleste restauranter og hoteller inkluderer en serviceavgift på rundt 10%.
 • Hotell - hvis du ønsker kan du for eksempel tipse pikkoloen 6600-3300 IDR (Indonesia)/2 - 10 MYR (Malaysia)/0.70-3 BND (Brunei) og det samme til romservice eller rengjøringspersonalet.
 • Guider - det forventes ikke at du gir guider tips, men er du veldig fornøyd med turen kan du tipse 10% av prisen for hele turen eller 66300-100000 IDR (Indonesia)/20-30 MYR (Malaysia)/7-10 BND (Brunei) per dag. 
Interessante fakta:
 • Borneo er verdens tredjestørste øy, bare slått av Grønland og Ny-Guinea.
 • Sørøst-Asias høyeste fjell, Mount Kinabalu (4095 m), er i Borneo.
 • Regnskogen i Borneo er en av de eldste i verden og forskere tror at den er rundt 130 millioner år gammel.
Festivaler: Det blir feiret mange utrolig spennende festivaler av befolkningen i Borneo. Festivalene blir ofte feiret på noe tradisjonelt vis med festmat, dansing og musikk. Hvis du er interessert i å lære mer om de innfødte og deres skikker er å oppleve en festival en veldig god mulighet. Nydelig solskinn og den tette jungelen som bakteppe gir festivalene i Borneo et eget særpreg. Noen festivaler du absolutt burde få med deg er:
 • Gawai Dayak (slutten av mai) – denne festivalen blir feiret i byer og landsbyer i Sarawak og hedrer de innfødte. Historisk sett spilte hodejegere en stor rolle i de innfødtes tradisjoner, men i dag blir kyllinger slaktet for å feire en suksessfull innhøsting. Familier og venner kommer sammen og folk gifter seg til og med på denne dagen. Under festivalen åpnes hjemmene til Iban og Dayak folkene for offentligheten og besøkende kan få et glimt av deres daglige liv.
 • Regnskogmusikkfestivalen (juli) – Juli er virkelig en fin måned å dra til Borneo på. I denne måneden kan du bli med tusenvis av andre besøkende i regnskogene og danse i gjørme. Forestill deg følelsen av å danse under regnet til lyden av rytmisk musikk spilt av artister fra hele verden midt i jungelen.
 • Dragefestivalen (slutten av september) – Hvert år samler drageentusiaster seg på en gammel flyplass  i Bintulu for å bli med på festivalen og for å vise fram ferdighetene sine i drageflyvning. Dragefestivaler blir arrangert i mange deler av verden men den i Borneo er unik fordi lokalet er helt ekstraordinært – en åpen plass hvor du vil se jungel hvis du kikker både til høyre og venstre.
Se vår destinasjons video fra Borneo:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.