Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Brasil

BrasilBrasil en av verdens mest fengende steder i verden. Brasil er et kand med endeløse hvite og gylne puddersand strender, en pulserende regnskog og ville dyr, store byer og imponerende byer fulle av musikk og rytmer. Brasils sjarm og attraksjon kommer fra små kolonibyer som tilsynelatende har stått stille i århundreder, landskap med dype daler, tordnende fossefall og en og annen tropisk koralløy.

I tillegg er det selvsagt Brasils mangfold, legendarisk i omfang, og Brasils ulike økosystemer kan skilte med den største samling av plante- og dyrearter på jorden. Det finnes utallige steder der du kan oppdage de ikoniske artene i Brasil, inkludert tukaner, ara papegøyer, brøleaper, flodsvin, rosa delfiner, havskilpadder og tusenvis av andre levende arter.

Hvorfor Brasil vokste til å bli en av våre favoritt destinasjoner er en blanding av musikken, strendene, dykkingen på Fernando do Noronha, fotturene i Chapada Diamantina og så den største og beste ressursen, menneskene - det er umulig å ikke falle pladask for Brasil. Etter å ha besøkt med enn 150 land og territorier er Rio de Janeiro fortsatt min favoritt by og jeg blir aldri lei av å sitte på Ipanema og se mot fjellet de 3 brødre eller utsikten til Sukkertoppen og Corcovado fra Copacabana festningen. Men Rio de Janeiro er bare starten på en reise og Brasil er enormt med kanskje noen av Sør Amerikas beste nasjonalparker og naturperler. Jeg kan ikke tenke på noe annet land som kan tilby så mye.

Eller det å være i Rio de Janeiro på en nyttårsaften når verdens største fyrverkeri settes igang og du feirer det nye året sammen med noen ganger opptil 3 millioner mennesker på stranden i en gigantisk festaften setter inntrykk.  Men Brasil er mer enn bare det årlige karnevalet i Rio. I en rekke byer over hele landet feires det og noen er større enn Rio, som f.eks Salvador de Bahia som er det beste av de med fokus på brasiliansk musikk og som tiltrekker seg de aller største stjernene i Brasil. 

Når du er sliten og trenger litt avbrekk ligger det innbydende strender på rekke og rad langs den lange kysten fra Sao Paulo i sør til Bahia i nord (det finnes selvsagt strender både lengre sør og nord, men de når ikke helt opp til den standarden som denne kystlinjen kan tilby dessverre!)

Antall turer funnet: 169
load more
 
Nyttige fakta om Brasil: 
Hvordan er været i Brasil? 
Været i Brasil er selvsagt avhengig av hvilken region du skal reise til siden landet dekker et så stort område. Sommer er fra september til mars i sør med veldig høye temperaturer og tropiske regnskyll kan hende når som helst. Vinter er da fra juni til september med mer behagelige temperaturer.

Ved ekvator er klimaet noe mer behagelig om sommeren med temperaturer rundt 30ºC og langs kysten jevn bris og mindre fuktighet. For å se mer detaljert om været i Brasil klikk her

Mai - september (men bortsett fra juli som er skolefri i Brasil) er dette regnet som lavsesong og med lave temperaturer i sør. Juli til september er en god tid å besøke Amazonas og Pantanal.
April & oktober er tiden for å besøke Brasils lange kyst men under påskehøytiden kan det være vanskelig å finne plass på hoteller og de populære strandbyene blir fort meget travle og prisene går opp.
Desember til mars er Brasils høysesong og faller da også sammen med europeernes ferie. Det er varmt og det er karnevalstid i en rekke av Brasils storbyer og under disse begivenhetene må du regne med å betale 3-4 ganger mer per natt enn vanlig.

Noen populære destinasjoner og beste tid:
Brasilia: mai - september
Belem: mai - november
Foz do Iguassu: mai - september
Manaus: juni - oktober
Recife: september - desember
Rio de Janeiro: mai - oktober
Salvador: september - oktober
Sao Paulo: mai - september

Myntenhet & penger; Reais (BRL) = 100 centavos
Hva er Brasil kjent for? I et land som er så enormt er det nesten umulig å sette opp en liste med hva du bør få med deg. De fleste vil derfor måtte benytte mange reiser til Brasil for å se en brøkdel av hva landet har å tilby så her er en liste basert på hva vi syntes bør være med på denne listen og som vi selv har besøkt.
 • Amazonas floden er verdens største i henhold til vannføring. Ca 209 000 kubikk meter vann per sekund flyter inn i Atlanterhavet, dette er mer enn de 7 nest største elvene i verden har tilsammen av vannføring og kunne fylt Baikalsjøen, verdens dypeste innsjø på mindre enn 4 år. Under regntiden kan elven vokse seg til å bli opptil 50 km bred. Men hvis du er ute etter å ha dyreopplevelser ville vi anbefale Amazonas, uten at du må ekstremt langt inn fra enten Manaus eller Santarem. Du skal heller fokusere på selve elven og livet rundt denne. 
 • Manaus er en lite trivelig by og  med et forferdelig utvalg av spisesteder. Elven er her utrolig bred selv ved lavvann og du får aldri følelsen av å være på en øy. Hvis tiden tillater legg inn et strandbesøk langs Amazonas floden utenfor Santarem og landsbyen Alter do Chão. Her finner du kritthvite sandstrender midt i Amazonas, en surrealistisk opplevelse.
 • Rio de Janeiro - O Cidade Maravilhosa, uten tvil en av verdens vakreste byer og ihvertfall min favoritt. Jeg har kjent byen siden 1980 tallet og har sett de endringer som har skjedd gjennom alle disse årene og byen har omtrent alltid hatt et rykte på seg som en farlig by. Det tok meg het til 2017 før jeg faktisk ble frastjålet noe under besøk i byen og jeg har aldri følt meg usikker noe sted! Ja selvsagt er det nabolag der man ikke ferdes, hvor i verden er ikke det tilfelle? Men byen er under forandring og mye deler pusses opp som f.eks området rundt akvedukten, Lapa som nå har blitt et trendy utestedsområde. Copacabana er på dagtid en bydel med stor aktivitet, mens Ipanema åpner opp om kvelden og er hjertet i byens restauranter og barer. Det er utrolig mye å se i Rio utenfor de opplagte strendene (min favoritt har alltid vært Ipanema stranden). Ethvert besøk til byen inkluderer vanligvis Sukkertoppen og Corcovado, men få også med deg bydelen Santa Teresa og gjerne en fotballkamp på ærverdige Maracana stadion
 • Paraty & Ilha Grande - ca 4 timer fra Rio finner du kanskje an av Sør Amerikas best bevarte kulturminner fra kolonitiden, Paraty. Ta lokalbussen fra Rio eller velg en av våre direkte dør-til-dør transfer. Paraty ble grunnlagt i 1667. Paraty anno 2017 ser fortsatt  ut som det gjorde i 1667 (med noe mer komfort kanskje), men byen er unik siden den ikke tillater motoriserte kjøretøy i sentrum av byen. Dette er stedet for å myte god mat og drikke. Paraty har selv ingen strender, men ca 30 minutter ned buss finner du nok en liten perle, Trinidade med kanskje noen av Brasil flotteste strender. I bukten utenfor Paraty derimot ligger strendene som perler på en snor. Ilha Grande (er Brasils største øy) og hit kommer du med båt enten fra Conceição de Jacarei eller Angra dos Reis. Det finnes kun èn landsby på Ilha Grande med et knippe pousadas (herberger) og restauranter. Ilha Grande har etterhvert blitt et mekka for backbackere fra Argentina så forsøk å styre unna Ilha Grande under høytider og lokale ferier! Ilha Grande er basert på fysiske aktiviteter og det er en rekke stier av ulik lengde som tar deg til noen av de utallige strendene som finnes. Hvis ikke dette frister er det fine strender rett ved Ilha Grandes eneste tettsted, Abraão 
 • Pantanal & Matto Grosso - er desidert det beste stedet å oppleve Sør Amerikas ville dyr. Pantanal dekker nærmere 210 000 km² i det sentrale Brasil, østlige Bolivia og nordøstlige deler av Paraguay. Pantanal er dermed det største våtmarksområdet i verden og har et enormt biologisk mangfold, og er det stedet i verden hvor det er lettest å se den majestetiske jaguaren. Andre spektakulære naturområder finner du lengre nord i delstaten og vår favoritt er Cristalina Lodge utenfor Alto Floresta. Andre severdigheter du bør få med deg i dette området er å snorkle i de (normalt) krystallklare elvene Bonito eller Nobres, samt de vakre fjellformasjonene i Chapada dos Guimarães
 • Salvador da Bahia - en nydelig by med et kanskje noe frynsete rykte, men den historiske bydelen Pelourinho er utrolig vakker og bør oppleves både på dagtid og på kveldstid. Resten av Salvador er ikke akkurat fullt så spennende, men strender strekker seg hele veien fra Barra og mot flyplassen. Skal du bo i Salvador så anbefaler vi et hotell i gamlebyen.
Våre favoritt strender i Brasil: Med en kystlinje på mer en 7400 km er det klart at det finnes mange flotte strender, men overraskende nok er det ikke alltid slik. Etter å ha reist langs mesteparten av kysten har det på enkelte steder vært lite muligheter for å bade på lekre innbydende strender. Men her er ihvertfall noen som vil fungere (ikke alle er tropiske strender med palmer slik man kanskje forestiller seg):
 • Costa dos Alcatrazes - er et område mellom Santos og São Sebastião og videre mot Paraty. Her finner du Praia Juquehy som en av de beste i Brasil og et godt utgangspunkt for å utforske resten av kysten i dette området.
 • Trinidade - har en rekke strender og en meget dramatisk beliggenhet. Vår favoritt strand her er Cepilho Beach
 • Paraty - ingen strender tilgjengelig uten båt, men Praia da Lula er fortsatt en meget flott strand
 • Ilha Grande - her er det utrolig mange strender, men du må enten gå eller ta båt for å komme til noen av disse. Shuttle båter går fra landsbyen Abraão til den lekre stranden Praia Lopes Mendes. Dessverre er de øvrige strendene ikke lett tilgjengelige.
 • Itacarè (delstaten Bahia) - Nok en av Brasils fantastiske strandsteder og her ligger strendene på rekke og rad. Eneste utfordringen her var dårlig utvalg i restauranter og du trenger leiebil for å få noe ut av oppholdet. Vi opplevde også at en del av strendene var stengt grunnet krangling med eiere og delstaten Bahia om bruksrett. Beste strendene etter vår mening var Praia Engenhoca, Praia Itacarezinho og Praia Jeribucacu
 • Arraial d'ajuda & Trancoso - kysten mellom disse 2 byene er kun rundt 30 km og her ligger det nok et par flotte strender. Våre 2 favoritter er Praia Taipe og Praia do Rio Barra. Den historiske delen av Trancoso er absolutt verdt et besøk og en klang lunsj under et av de store trærne foran kirkeplassen. Leiebil er nødvendig for denne destinasjonen. 

  Etter Arraial d'Ajuda (Porto Seguro) regionen blir strendene mindre og mindre attraktive og endrer karakter fra sand, palmer og vann til å bli meget ørkenlignende som f.eks Fortaleza med Canoa Quebrada, Natal og byene i nordøst. Strendene nord for Salvador sliter med liten infrastruktur og problemer ved lavvann. Etter Jericoacoara nord for Fortaleza blir vannet langs kysten ofte brunartig grunnet de mange elvene som renner ut i Atlanterhavet.
Begivenheter i Brasil: 
 Brasil er synonymt med party, karneval og fotball. Et besøk til Brasil uten noe av dette burde derfor ikke være tillatt. Vi synes ihvertfall at du bør få med deg noen av disse hvis du har mulighet;
 • Karnevalsfester - For  mange er dette (dessverre) kun forbundet med paraden i Rio de Janeiro, og få vet at den største folkefesten i verden faktisk går i byen Salvador de Bahia over 10 dager i strekk. Karnevalet i Salvador skiller seg ut fra det som skjer i Rio med at det er basert rundt musikk og store lastebiler med brasilianske topp grupper spiller opp med 1 million desibel og kjører rundt i gatene i en endeløs prosesjon etterfulgt av sine fans som. Andre store karnevalsfester skjer i Recife og nabobyen Olinda. Vi kan selvsagt hjelpe til med billetter og annet ti lalle disse begivenhetene i Brasil om ønskelig. Husk at priser for denne perioden er normalt sett 3-4 ganger høyere enn vanlig og selges kun som pakker over flere dager.
 • Nyttårsfesten i Rio de Janeiro - av mange regnet som den ultimate av alle Brasils mange begivenheter og er en gedigen fest hvor stort sett hele byen samles på Rios mange strender, drikker, spiser og firer det nye året.
 • Bumba meu Boi (Sao Luis) - er en lokal festival og finner sted i juni hvert år og er en interessant lokal landsbygd inspirert festival med fulle gater og opptredener.
 • Fotballkamper - i Brasil er en opplevelse i lidenskap og stolthet-. Få med deg en kamp på ærverdige Maracana om mulig, men stort sett hvilken som helst toppkamp vil dra om ikke mange så veldig høylydte tilgjengere. Det finnes mange organiserte turer fra en ulike selskap som kan hjelpe deg med billetter og transport.
Mat & Drikke: Brasil pleide å være ganske kjedelig når det kom til mat med mye fokus på bønner, ris, pasta, kjøtt og pizza! Drikke var vanligvis en eller annen enkel øl fra noen av de store bryggeriene som dominerte og selvsagt ferskpresset juice i alle varianter. Men i løpet av de siste par årene har dette endret seg drastisk og det har nå dukket opp over 50 mikrobryggerier i Rio de Janeiro alene og trenden fortsetter utover i mange av Brasils større byer. Maten har blitt noe bedre men det er fortsatt fokus på gode tradisjonelle retter som tidligere selv om utvalget i de større byene er noe bedre. Få med deg et besøk på en "churrasceria", egentlig en kjøtt restaurant hvor bufféten kommer til deg på bordet i form av kelnere som sprader rundt med enorme grillspyd og du spiser kun det du liker og legger til side det du ikke liker. Salater og koldtbord finnes på de fleste av restaurantene. Brasils nasjonalrett. fejoada, er en enkel rett med kjøtt, sorte bønner og ris. Lenger nord i landet (Bahia) er den lokale retten Moqueca i en eller annen form en meget populær delingsrett, gjerne da med sjømat som fokus. Brasil har forøvrig meget god sjømat og du vil finne dette stort sett langs hele kysten.. Brasils mest populære cocktail, caipirinha (Cachaça), kommer også i mange smaksvarianter og det er kun fantasien og tilgjengelige frukter som setter begrensningen (Paraty og delstaten Ouro Preto er hovedsete for produksjonen av Cachaça)
Sist besøkt av REISEbazaar:  Når er vi ikke i Brasil (siste besøk mars 2017). Noen av oss har bodd i Brasil mens andre av oss har reist over store deler av landet gjennom mange år og vi kjenner landet som vår egen baklomme. Vi har kjørt fra Belem til Porto Alegre, sjekket strender, klatret fjell og deltatt i alle de viktisge karneval og nyttårsfeiringer i Brasil gjennom årene, ingen kjenner Brasil bedre enn oss. Men vi vil alltid reise tilbake til Brasil.

Se vår destinasjons video fra BrasilSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.