Vi leter nå etter din drømmereise

Colombia | magisk realisme

ColombiaSkyhøye topper i Andesfjellene, uberørt kyst langs Karibien, gåtefull jungel i Amazonas, kryptiske arkeologiske ruiner og brosteinsbelagte små samfunn fra kolonitiden. Colombia kan skryte med alt av det Sør-Amerika kan lokke med, og mere til. 
Elsket av kaffeelskere over hele verden, strekker "Eje Cafetero" seg over de vestlige skråningen av de sentrale Andesfjellene; Colombias kafferegion. Den er perfekt for fotturer eller sykling, og de som virkelig ønsker litt eventyr kan campe under stjernene i Andes Cordillera Central. Colombia er en av Sør-Amerikas mest peneste og mest interessante land, og er du vil oppdage nydelige landskap, attraksjoner og kulturer her. Reiser du hit kan du oppleve kontrasten mellom livlige og kosmopolitiske buer i tillegg til godt bevarte kolonialbyer. Med en rolig vibe, varm velkomst og et tilbud av topp sykling, fotturer og utforskning, begynner turer til Colombia å få legendestatus blant reisende som ønsker å oppdage litt. 
Noen av høydepunktene i Colombia
 • Medellín: I 1991, ble det begått 17 mord daglig i Medellín, noe som gjorde at det var verdens drapshovedstad. Dette var jaktmarkene til den famøse narkobaronen Pablo Escobar og i Medellín florerte det med voldelig kriminalitet og korrupsjon. Det viktige ordet her er selvsagt "var". Siden Escobar sine dager, har Medellín gjennomgått en renessanse. Fra engasjerende kunst på Botero Plaza til trendy cafeer på El Poblado, har Medellín blomstret opp til å bli en levende, spennende og fremgangsrik by.
 • Tayrona nasjonalpark: En av de mest populære nasjonalparkene i Colombia, Tayrona ligger langs den karibiske kysten og kan skryte av å ha vandrestien opp til La Ciudad Perdida – den beste landet kan by på. Selv om den ikke er fullt så dramatisk som Peru’s Machu Picchu, er La Ciudad Perdida (den Glemte Byen) oppført før Inka-byen. Hvis du ikke er helt klar for den litt klamme fotturen på tre til fem dager, så er avslapping på de nydelige strendene som ligger blant bukter og kokosnøttpalmer et mindre strevsomt alternativ. 
 • San Agustín arkeologiske park: De morsomme mytologiske ansiktene til San Agustín finnes i en liten søvnig landsby godt plassert i de grønne åsene i sør-vest. Byen er ikke like sjarmerende som Guatape, men den veier opp for det ved å ha den fineste arkeologiske parken i Colombia. Oppført på UNESCO's verdensarvliste i 1995, rommer Parque Arqueológico  over hundre 3.300 år gamle statuer hugd ut i stein av områdets kjente pre-hispanske steinhuggere.
 • Cartagena’s Gamle By: Arkitektur fra kolonitiden, pittoreske blomsterkasser og fargerike gater fulle av kunst, er det som betegner Gamlebyen i Cartagena. Denne kystbyen ved Karibien er full av brosteinsbelagte gater, et stort utvalg av restauranter og en avslappet atmosfære som gjør at denne byen føles mer laid-back europeisk enn pikant colombiansk. Men med en gang solen går ned, våkner derimot byen til liv med gatekunstnere og det velkjente latin-amerikanske nattelivet. 
Antall turer funnet: 55
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Colombia (Bogotá)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (14ºC) / Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: november (49mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Bogota, Colombia
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Colombia (Cartagena)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (29ºC) / Kaldeste måned: januar (27ºC) / Våteste måned: oktober (62,4mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Cartagena, Colombia

Hvordan er været? Colombia har et tropisk og varmt klima ved kysten og nord i landet, og regnsesongen varer fra mai til november, men tørkesesongen finner sted fra desember til januar og i juli. Fordi landet befinner seg nærme ekvatoren vil du ikke finne store temperaturforskjeller mellom de forskjellige årstidene her. Derimot varierer temperaturene med høyden. I områder som befinner seg høyt over havet og i fjellene er det alltid kaldere, og i de kjøligere tidene på året vil du definitivt få kjenne på nattekulden. Hovedstaden Bogotá har alltid vårlige temperaturer, men når sola kommer fram kan det raskt bli ganske varmt. Områdene nærme Amazonasregnskogen holder seg generelt varme året rundt men her er det også kontinuerlig regn.
Beste tiden å besøke Colombia på? Den beste tiden å besøke landet på er i den tørrere delen av året, mellom desember og mars eller juli og august. Denne tidsperioden er også ideell for å utforske landet til fots. I andre deler av året er det ofte fare for uvær, og å bli overrasket av en storm er veldig ufordelaktig om du er med på en tur som involverer mye gåing. Husk også at det er flere religiøse helligdager i Colombia som både kan gjøre turen din veldig mye mer spennende men også mye dyrere om skulle falle på en slik dag.
Myntenhet: I Colombia brukes det Peso (COP). Prisene blir ofte skrevet med tegnet $, men dette betyr altså ikke dollartegn men Peso i Colombia. Det er også viktig å vite at man ikke kan veksle penger i vanlige banker i Colombia. Det finnes derimot spesialbanker som kun driver med veksling av penger. Pengeforfalskning er et stort problem i Colombia og ideelt sett burde du alltid ha med deg forskjellige sedler til enhver tid, så du unngår å måtte få tilbake vekslepenger fra taxisjåfører eller gateselgere. Du burde også prøve å unngå ødelagte sedler. 
Tips: Å gi tips er relativt vanlig i Colombia, men som i alle andre land gjelder også lokale etiketter her. 
 • Taxier: Det er ikke vanlig å tipse taxisjåfører, og det eneste unntaket er på slutten av året. Det er en spesiell uke mellom jul og nyttår når det forventes at man gir litt ekstra. 
 • På restauranter: Det legges til en frivillig tips (propina voluntaria) på regningen nesten hver gang du spiser ute på en restaurant. Du må ikke betale denne, men så og si alle kunder gjør dette. Hvis du er spesielt fornøyd med servicen kan du i tillegg legge igjen 2000-5000 COP.
 • På Hoteller: Det er vanlig å gi 2000-5000 COP til pikkoloer, rengjøringspersonell og portierer. Husk at i Colombia burde du tipse pikkoloer en sum for hver gang de hjelper deg, og ikke per bag, som i mange andre land. 
 • Guider: Det er vanlig å tipse guider, men hvor mye er opp til deg. Du burde ta prisen på turen, varigheten og kvaliteten på servicen i betraktning når du bestemmer deg for hvor mye du vil tipse. Vi anbefaler at du tipser mellom 5 og 10%. 
 • Hjelpere på flyplassen: På flyplassene i Colombia er det vanligvis noen som hjelper deg med å ta bagasjen din til taxien. Blir du hjulpet med bagasjen din burde du gi rundt 500 pesos.
Interessante fakta: Colombia er for mange dessverre fortsatt kun synonymt med det tidligere Medellínkartellet og den den nå avdøde narkobaronen Pablo Eskobar, mens andre aspekter av landet ikke blir like mye omtalt. Her er noen fakta vi syns du burde vite om landet:
 1. Colombia er nummer to på listen over de biologisk mest mangfoldige landene i verden, kun slått av Brasil, som har et areal som er ti ganger så stort.
 2. Drar du til dette landet kan du se rosa delfiner: Amazonasdelfinen kan observeres i en liten håndfull Søramerikanske land og Colombia er ett av dem.
 3. Som det eneste landet i Sør-Amerika har Colombia en kystlinje ved både Stillehavet og det karibiske hav. 
Festivaler: Som mange andre land i Sør-Amerika kan Colombia friste med en rekke spennende festivaler. Her er noen av våre favoritter:
 • Carnaval de Barranquilla (mars/april) – Dette karnevalet er den nest største karnevalsfeiringen i verden og blir ofte kalt for den viktigste og mest kjente festivalen i Colombia. Karnevalsesongen begynner gjerne lenge før den faktiske feiringen men festivalen –som de fleste kjenner den med parader og kostymer– blir feiret i løpet av fire dager og starter på den siste lørdagen før askeonsdag. Hver dag blir det arrangert en unik parade som alltid har det samme navnet og utgangspunktet hvert år, men som også byr på overraskelser. Du vil oppleve store, fargerike parader som virkelig gir et godt inntrykk av den historiske, kulturelle og musikalske arven landet har.
 • Feria de las Flores (august) – Festivalen, som finner sted i Medellín, varer i hele 10 dager og gir deg en unik mulighet til å se noen av de skjønneste blomsterdekorasjonene i verden. På norsk heter denne feiringen oversatt blomsterfestivalen og dette er med god grunn. Den mest kjente delen av festivalen heter nemlig “El Defile de los Silleteros”, og gir silleteros (innbyggere som gror blomster og lager nydelige dekorasjoner av dem som de transporterer på ryggene sine) en mulighet til å vise fram de fineste blomsterdekoreringene sine. Du kan også dra til den botaniske hagen i Medellín hvor du kan se utstillinger med både utrolig pene og sære blomster. Det vil også være et stort antall blomsterrelaterte arrangementer i byen.
 • Svart og hvitt festivalen (januar) – dette er et tre dager langt karneval som blir holdt i byen Pasto, sørvest i Colombia. Feiringen har tatt inspirasjon fra både urbefolkningens ritualer, den spanske kolonialtiden og Colombianske og Afro-Colombianske skikker, som gjør den helt unik. Det som kanskje er mest morsomt å få med seg, og som også har gitt denne festivalen navnet sitt, er aktivitetene som skjer i løpet av de to siste dagene av festivalen: 5. januar vil du oppleve at store folkemasser samler seg og maler hverandre med svart maling eller har på seg svarte klær. Den påfølgende dagen vil folk gå rundt med hvitt talkumpudder som de kaster på hverandre.
Se vår destinasjons video fra Colombia:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.