Vi leter nå etter din drømmereise

Ecuador - beriket med storslåtte landskap og ekstraordinært dyreliv

EcuadorEcuadors iøynefallende farger stikker ut fra hvert eneste hjørne av landets mangfoldige landskap. Fra de flagrende regnbue-fargede arapapegøyevingene i Amazonasregnskogen til de rolige, blendene blå innsjøene i Andesfjellene og de ildrøde terrakottastrendene på Galapagosøyene er Ecuador en fryd for øyet.
Landet utstråler ekstraordinære kontraster: de snøkledde vulkanene du finner ved den såkalte ‘vulkanveien’ midt i landet virker som en helt annen verden enn den intense varmen du opplever på den salsa-inspirerte kysten. Her går du i fotsporene til spanske conquistadorer og Inka krigere, og du vil måpe av beundring når du ser de skinnende gylne innsidene av barokk-kirkene i Quito.  
Det er ofte de minste landene som kan by på størst variasjon. Selv om Ecuador målt i Søramerikansk standard er et relativt lite land i forhold til arealet sitt og størrelsen på populasjonen, vil du finne en rekke eventyrlige ting å gjøre og se her. Uansett om du velger å dra opp i Andesfjellene, oppdage Inka-ruiner og spanske kolonialarkitektur eller beundre den slående og verdenskjente naturen på Galapagosøyene – kanskje du til og med vil  gjøre alt på en gang – er Ecuador et land du tar med deg mengder av minner hjem igjen fra.


Høydepunkter

 • Amasonasregnskogen – Ecuador er så heldig at det har en liten del av den enorme skogen som Sør-Amerika er så kjent for. Regnskogen er en opplevelse for alle sansene og du vil oppleve å se store trær, fargerike fugler, lyden av dyr i det fjerne og lukten av den floraen og jorden.
 • Galápagosøyene – Øygruppen som ble gjort verdenskjent av naturforskeren Charles Darwin består av flere vulkanske øyer som alle har et unikt økosystem både over og under vann. Selv om mennesker har bodd på disse øyene i mange år anser ikke dyrene besøkende som en trussel. Det er rett og slett forbløffende å se hvordan de holder seg rolige når du kommer nærmere og du får  muligheten til å se Galápagos skilpadder, haviguaner og albatrosser på nært hold. 
 • Andesfjellene – Ecuadors ryggrad består av en fjellkjede av vulkaner med både snø og isbreer som strekker seg gjennom hele landet. Landets hovedstad Quito er en livlig kolonialby med rundt en halv million innbyggere som bor rundt 2850 meter oppe i fjellene. Det varierte terrenget i Andesfjellene er perfekt for å utforske denne spennende naturen til fots og du kan enten ta en rolig gåtur eller prøve deg på en litt tøffere utflukt, som å bestige stratovulkanen Cayambe. Prøv også å ta toget langs den sagnomsuste Nariz del Diablo, eller djevelens nese, for en enda mer oppsiktsvekkende utsikt.
 • Stillehavskysten – Ecuadors ofte oversette kystområde kan friste med noen av de beste strendene i Sør-Amerika i tillegg til en rekka attraksjoner i landets største by, Guayaquil. Dette er en sjarmerende gamleby som har en nydelig havn og en atmosfære som kanskje vil minne deg litt om Karibien. 
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Quito (Ecuador)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (15ºC) / Kaldeste måned: juni (15ºC) / Våteste måned: april (186.2 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Quito, Ecuador
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Galapagos Islands (Ecuador)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (25ºC) / Kaldeste måned: oktober (23ºC) / Våteste måned: september (201.1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Quito, Ecuador
Hvordan er været? Været i Ecuador varierer veldig fra sted til sted. I skogsområdene i den østlige og nordlige delen av kysten er det varmt, fuktig og regn året rundt. Områder lenger inn i landet som befinner seg i nærheten av Andesfjellene er stort sett kalde og kimaet deres er avhengig av høyde. Den vestlige delen av landet og kystområdene blir påvirket av en kald havstrøm som får temperaturene her til å synke litt og gjør klimaet tørrere. På Galápagosøyene kan du forvente varme, solfylte dager mellom juli og desember. Mellom januar og juni derimot er kraftige regnskurer ikke uvanlige. Værfenomenet El Niño kan medføre store svingninger i værmønstrene ved kysten og Galapagosøyene, og noen ganger regner det mye mer enn forventet. Alt i alt kan man dele inn sesongene i Ecuador basert på høyde og område (fjellområder og kystområder). Regnsesongen varer fra desember til mai i fjellene og fra januar til april ved kysten. Tørkesesongen derimot varer fra juni til november i fjellene og fra mai til desember på kysten.
Beste tid å besøke Ecuador? Den beste tiden å besøke Ecuador på er mellom juli og august, som generelt er månedene med minst regn. Det er viktig å vite at selv om regnet ikke høljer ned ved vestkysten i løpet av disse månedene er det ofte overskyet. Været i Ecuador er veldig uforutsigbart og i skogsområder regner det for eksempel ganske mye i løpet av juli og august. Vi anbefaler deg derfor å dra mellom september og januar hvis du vet at du skal være i områder rundt Amasonasregnskogen. 
Myntenhet: I Ecuador brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD= 100 centavos. Dollarseddelen som brukes her ser akkurat ut som den du finner i USA, men landet har sine egne mynter. 
Tips: Det er vanlig å tipse i Ecuador og her er våre anbefalinger. 
 • Restauranter: Dyrere restauranter legger vanligvis til en serviceavgift på 10% på regningen. Hvis du er veldig fornøyd med servicen kan du gi 5% ekstra direkte til kelneren. 
 • Hoteller: Du kan gi 1-2 USD per bag til pikkoloene og rengjøringspersonalet på hotellet. 
 • Guider: Er du veldig fornøyd med turen din burde du gi guiden rundt 5 USD per person per dag, og ca. halvparten av det du tipser guiden til sjåføren. Hvis du tar en privat tur burde du gi rundt 10 USD per dag. 
 • Taxier: Det er ikke vanlig å tipse taxisjåfører, men det blir alltid verdsatt. 
Interessante fakta: Selv om Ecuador er et lite land, er det veldig mangfoldig. Her er 3 fakta som overrasket oss:
 1. Toppen av stratovulkanen Chimborazo i hovedstaden Quito er verdens høyeste punkt, og det nærmeste du kommer rommet på jorden. Dette høres kanskje litt merkelig ut siden Mount Everest egentlig er verdens høyeste fjell, men jorden strutter utover ved ekvatoren, som teknisk sett gjør Chimborazo verdens høyeste fjell (om man ikke regner meter over havet).
 2. Ecuador er verdens største eksportør av bananer.
 3. Ecuador er det eneste landet i verden som er oppkalt etter sin geografiske plassering. Landets offisielle navn, Republica del Ecuador, betyr oversatt Ekvatorrepublikken.
Festivaler: Sør-Amerika er kjent for sine mange festivaler, og Ecuador er intet unntak.
 • Karneval (februar/mars) – Karneval blir feiret helt annerledes i Ecuador enn i andre Søramerikanske land. I stedet for ville fester vil du finne offentlige vannkriger hvor folk spruter vann på hverandre med vannkanoner, ballonger og til og med bøtter. Du burde ikke ferdes i gatene under denne festivalen om du ikke har lyst til å bli våt. Vårt favorittsted å feire dette karnevalet i er landsbyen Gualaceo, som er 30 minutter fra byen Cuenca. Her samles innbyggerne for å delta i en enorm vannkrig som varer en hel dag. Du ser gjerne familier som samles ved elvebredden i landsbyen for å grille mat og samtidig delta i vannkrigen.
 • Corpus Christi (mai/juni) – Dette er en religiøs feiring som hyller kroppen og blodet til Jesus Kristus. Det er også en Ecuadoriansk festdag hvor man jafser i seg så mye man kan av de hundrevis av forskjellige typene godteri som tilbys her. Festivalen finner sted i Cuenca, hvor byens hovedplass fylles med boder som til og med sprer seg utover sidegatene. Du kan finne søtsaker som kokosnøttgodteri rullet i honning, en type quesedias fylt med søt ost, sjokoladegodteri og mye, mye mer. Dette er kanskje den mest smakfulle festivalen i Ecuador. Det holdes også parader på dagtid i forbindelse med den religiøse delen av festivalen. Som del av festlighetene blir et fargerikt treslott satt fyr på, noe som fører til et stort crescendo av farger og fyrverkeri.
 • Fiestas de Quito (november/desember) – Festivalen, som karakteriseres av sitt store mangfold, feirer i utgangspunktet byens grunnleggelse, som skjedde i desember 1534. Starten av den tradisjonelle feiringen annonseres av Quitos borgermester på Plaza de San Francisco, som er i hjertet av byen. Feiringen består av en elektrisk miks av elementer fra landets urkultur, tyrefekting, tradisjonell dansing og karnevaler i byens gamleby. Gatene fylles med musikk og mennesker som feirer, så stemningen er på topp. På slutten av festivalen samler også lokalbefolkningen seg i gatene for å høre på tradisjonell musikk og drikke varm canelazo, en drikk som inneholder rom og kanel. Du kan også få med deg forskjellige parader og byens beste korps marsjerer gjennom gatene.
Se våre destinasjons videoer fra Ecuador & Galapagosøyene;


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.