Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nã!

Oversikt

Ecuadors iøynefallende farger stikker ut fra hvert eneste hjørne av landets mangfoldige landskap. Fra de flagrende regnbue-fargede arapapegøyevingene i Amazonasregnskogen til de rolige, blendene blå innsjøene i Andesfjellene og de ildrøde terrakottastrendene på Galapagosøyene er Ecuador en fryd for øyet.
Landet utstråler ekstraordinære kontraster: de snøkledde vulkanene du finner ved den såkalte ‘vulkanveien’ midt i landet virker som en helt annen verden enn den intense varmen du opplever på den salsa-inspirerte kysten. Her går du i fotsporene til spanske conquistadorer og Inka krigere, og du vil måpe av beundring når du ser de skinnende gylne innsidene av barokk-kirkene i Quito.  
Det er ofte de minste landene som kan by på størst variasjon. Selv om Ecuador målt i Søramerikansk standard er et relativt lite land i forhold til arealet sitt og størrelsen på populasjonen, vil du finne en rekke eventyrlige ting å gjøre og se her. Uansett om du velger å dra opp i Andesfjellene, oppdage Inka-ruiner og spanske kolonialarkitektur eller beundre den slående og verdenskjente naturen på Galapagosøyene – kanskje du til og med vil  gjøre alt på en gang – er Ecuador et land du tar med deg mengder av minner hjem igjen fra.
Høydepunkter
 • Amasonasregnskogen – Ecuador er så heldig at det har en liten del av den enorme skogen som Sør-Amerika er så kjent for. Regnskogen er en opplevelse for alle sansene og du vil oppleve å se store trær, fargerike fugler, lyden av dyr i det fjerne og lukten av den floraen og jorden.
 • Galápagosøyene – Øygruppen som ble gjort verdenskjent av naturforskeren Charles Darwin består av flere vulkanske øyer som alle har et unikt økosystem både over og under vann. Selv om mennesker har bodd på disse øyene i mange år anser ikke dyrene besøkende som en trussel. Det er rett og slett forbløffende å se hvordan de holder seg rolige når du kommer nærmere og du får  muligheten til å se Galápagos skilpadder, haviguaner og albatrosser på nært hold. 
 • Andesfjellene – Ecuadors ryggrad består av en fjellkjede av vulkaner med både snø og isbreer som strekker seg gjennom hele landet. Landets hovedstad Quito er en livlig kolonialby med rundt en halv million innbyggere som bor rundt 2850 meter oppe i fjellene. Det varierte terrenget i Andesfjellene er perfekt for å utforske denne spennende naturen til fots og du kan enten ta en rolig gåtur eller prøve deg på en litt tøffere utflukt, som å bestige stratovulkanen Cayambe. Prøv også å ta toget langs den sagnomsuste Nariz del Diablo, eller djevelens nese, for en enda mer oppsiktsvekkende utsikt.
 • Stillehavskysten – Ecuadors ofte oversette kystområde kan friste med noen av de beste strendene i Sør-Amerika i tillegg til en rekka attraksjoner i landets største by, Guayaquil. Dette er en sjarmerende gamleby som har en nydelig havn og en atmosfære som kanskje vil minne deg litt om Karibien. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Quito (Ecuador)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (15ºC) / Kaldeste måned: juni (15ºC) / Våteste måned: april (186.2 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Galapagos Islands (Ecuador)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (25ºC) / Kaldeste måned: oktober (23ºC) / Våteste måned: september (201.1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været? Været i Ecuador varierer veldig fra sted til sted. I skogsområdene i den østlige og nordlige delen av kysten er det varmt, fuktig og regn året rundt. Områder lenger inn i landet som befinner seg i nærheten av Andesfjellene er stort sett kalde og kimaet deres er avhengig av høyde. Den vestlige delen av landet og kystområdene blir påvirket av en kald havstrøm som får temperaturene her til å synke litt og gjør klimaet tørrere. På Galápagosøyene kan du forvente varme, solfylte dager mellom juli og desember. Mellom januar og juni derimot er kraftige regnskurer ikke uvanlige. Værfenomenet El Niño kan medføre store svingninger i værmønstrene ved kysten og Galapagosøyene, og noen ganger regner det mye mer enn forventet. Alt i alt kan man dele inn sesongene i Ecuador basert på høyde og område (fjellområder og kystområder). Regnsesongen varer fra desember til mai i fjellene og fra januar til april ved kysten. Tørkesesongen derimot varer fra juni til november i fjellene og fra mai til desember på kysten.
Beste tid å besøke Ecuador? Den beste tiden å besøke Ecuador på er mellom juli og august, som generelt er månedene med minst regn. Det er viktig å vite at selv om regnet ikke høljer ned ved vestkysten i løpet av disse månedene er det ofte overskyet. Været i Ecuador er veldig uforutsigbart og i skogsområder regner det for eksempel ganske mye i løpet av juli og august. Vi anbefaler deg derfor å dra mellom september og januar hvis du vet at du skal være i områder rundt Amasonasregnskogen. 
Myntenhet: I Ecuador brukes det amerikanske dollar (USD) og 1 USD= 100 centavos. Dollarseddelen som brukes her ser akkurat ut som den du finner i USA, men landet har sine egne mynter. 
Tips: Det er vanlig å tipse i Ecuador og her er våre anbefalinger. 
 • Restauranter: Dyrere restauranter legger vanligvis til en serviceavgift på 10% på regningen. Hvis du er veldig fornøyd med servicen kan du gi 5% ekstra direkte til kelneren. 
 • Hoteller: Du kan gi 1-2 USD per bag til pikkoloene og rengjøringspersonalet på hotellet. 
 • Guider: Er du veldig fornøyd med turen din burde du gi guiden rundt 5 USD per person per dag, og ca. halvparten av det du tipser guiden til sjåføren. Hvis du tar en privat tur burde du gi rundt 10 USD per dag. 
 • Taxier: Det er ikke vanlig å tipse taxisjåfører, men det blir alltid verdsatt. 
Interessante fakta: Selv om Ecuador er et lite land, er det veldig mangfoldig. Her er 3 fakta som overrasket oss:
 1. Toppen av stratovulkanen Chimborazo i hovedstaden Quito er verdens høyeste punkt, og det nærmeste du kommer rommet på jorden. Dette høres kanskje litt merkelig ut siden Mount Everest egentlig er verdens høyeste fjell, men jorden strutter utover ved ekvatoren, som teknisk sett gjør Chimborazo verdens høyeste fjell (om man ikke regner meter over havet).
 2. Ecuador er verdens største eksportør av bananer.
 3. Ecuador er det eneste landet i verden som er oppkalt etter sin geografiske plassering. Landets offisielle navn, Republica del Ecuador, betyr oversatt Ekvatorrepublikken.
Festivaler: Sør-Amerika er kjent for sine mange festivaler, og Ecuador er intet unntak.
 • Karneval (februar/mars) – Karneval blir feiret helt annerledes i Ecuador enn i andre Søramerikanske land. I stedet for ville fester vil du finne offentlige vannkriger hvor folk spruter vann på hverandre med vannkanoner, ballonger og til og med bøtter. Du burde ikke ferdes i gatene under denne festivalen om du ikke har lyst til å bli våt. Vårt favorittsted å feire dette karnevalet i er landsbyen Gualaceo, som er 30 minutter fra byen Cuenca. Her samles innbyggerne for å delta i en enorm vannkrig som varer en hel dag. Du ser gjerne familier som samles ved elvebredden i landsbyen for å grille mat og samtidig delta i vannkrigen.
 • Corpus Christi (mai/juni) – Dette er en religiøs feiring som hyller kroppen og blodet til Jesus Kristus. Det er også en Ecuadoriansk festdag hvor man jafser i seg så mye man kan av de hundrevis av forskjellige typene godteri som tilbys her. Festivalen finner sted i Cuenca, hvor byens hovedplass fylles med boder som til og med sprer seg utover sidegatene. Du kan finne søtsaker som kokosnøttgodteri rullet i honning, en type quesedias fylt med søt ost, sjokoladegodteri og mye, mye mer. Dette er kanskje den mest smakfulle festivalen i Ecuador. Det holdes også parader på dagtid i forbindelse med den religiøse delen av festivalen. Som del av festlighetene blir et fargerikt treslott satt fyr på, noe som fører til et stort crescendo av farger og fyrverkeri.
 • Fiestas de Quito (november/desember) – Festivalen, som karakteriseres av sitt store mangfold, feirer i utgangspunktet byens grunnleggelse, som skjedde i desember 1534. Starten av den tradisjonelle feiringen annonseres av Quitos borgermester på Plaza de San Francisco, som er i hjertet av byen. Feiringen består av en elektrisk miks av elementer fra landets urkultur, tyrefekting, tradisjonell dansing og karnevaler i byens gamleby. Gatene fylles med musikk og mennesker som feirer, så stemningen er på topp. På slutten av festivalen samler også lokalbefolkningen seg i gatene for å høre på tradisjonell musikk og drikke varm canelazo, en drikk som inneholder rom og kanel. Du kan også få med deg forskjellige parader og byens beste korps marsjerer gjennom gatene.
Se våre destinasjons videoer fra Ecuador & Galapagosøyene;

Se våre reiser til dette reisemålet