Vi leter nå etter din drømmereise

Filippinene – den slående øystaten med de smaragdgrønne risterrassene

PhilippinesFilippinene er et av de mest mangfoldige stedene i hele verden, både med tanke på natur og kultur. Se for deg over 7.000 frodige øyer som stiger opp fra det glitrende Stillehavet, risåkre som sprer seg som tykke grønne tepper utover landskapet, ulmende vulkaner som strekker seg opp mot den klare himmelen, hvite strender som omringer avsidesliggende laguner og et stort nettverk av grotter og tunneler som ligger under det hele.
Med sine spektakulære strender, åtte kilometer lange underjordiske elv, tropiske skoger og vulkanske krater er landet helt eksepsjonelt. Ser du bort ifra den maleriske naturen, kan du også oppleve mystiske landsbyer og falleferdige spanske kirker. Fordyper du deg i landets kultur vil du oppdage både muslimske, malaysiske, spanske og amerikanske innflytelser og en overflod av festivaler, fristende retter og elskverdige kolonialbyer som gjør at Filippinene har mer til felles med Latin Amerika enn noe annet land i Asia.
Høydepunkter
 • Bacuitbukten – med sine spisse kalksteinsøyer minner disse farvannene nesten om et fantasilandskap. Uansett hvilken måte du bestemmer deg for å beundre dem på (under vann, fra stranden eller luften) vil dette naturlige underverket imponere og området kan lett måle seg med Halongbukten i Vietnam. Øyene har så mange kritthvite strender, laguner og viker, for ikke å snakke om flere hundre typer fisk og koraller, at du nesten blir overveldet. 
 • El Nido’s hemmelige lagune – her vil du finne et nærmest selvlysende blått vann overstrødd med flere hundre små og store øyer. Du vil også kunne beundre dramatiske klipper og den som leter kan finne mange små bortgjemte strender og idylliske laguner bortenfor de vanlige turistområdene.
 • Mount Pinatubo – denne aktive vulkanen ligger i Zambalesfjellene nord i landet. Begir du deg ut på en fottur til toppen blir du belønnet med en fabelaktig utsikt, nemlig den helt turkise innsjøen på innsiden av vulkanens krater. 
 • De gamle risterrassene i Banaue – terrassene ble bygget av Ifugao-stammene og strekker seg så langt øyet kan se. De har blitt laget for hånd av generasjoner med bønder og terrassene er mer enn 2.000 år gamle. Dette er et av de mest spektakulære synene i Asia som du rett og slett ikke kan gå glipp av.
Antall turer funnet: 25
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Filippinene (Manila)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: september (329.1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Manila, Philippines
Hvordan er været? Filippinene har et varmt og fuktig klima, og det er regnsesong mellom mai og oktober og tørkesesong mellom november og april. I tillegg til at været blir mer fuktig er det også monsunsesong i løpet av regnsesongen, noe som kan føre til kansellerte fly og stengte veier. Den første tropiske syklonen kan oppstå allerede i mai, men vanligvis starter ikke uværet før i juni eller juli. De våteste månedene er som regel juli og august. De sørlige områdene av Visayas og provinsen Palawan er mindre utsatt for denne faren, og generelt er det mindre regn på øya Mindanao i løpet av regnsesongen. Den kjøligste tiden på året er i januar og den varmeste i mai, men landet har en gjennomsnittstemperatur på rundt 25°C året rundt. Husk at det er store variasjoner i temperatur iog vaørfolhold på Filippinene - sjekk derfor lokalt - klikk her
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Filippinene på er i løpet av tørkesesongen, men selv i regnsesongen vil det ikke være regnvær hele tiden. Det er mange varme dager med mye sol på dagstid i løpet av regnsesongen, men det vil fortsatt være voldsomme regnskurer etter solnedgang. Januar og februar er de beste månedene å reise rundt i landet på, for da holder temperaturene seg stort sett under 30°C. Vil du derimot ha det varmere, kan du dra til Filippinene i mars, april eller mai, for da er det som regel solskinn hele dagen og temperaturer opptil 36°C. 
Myntenhet: I Filipinene brukes det filippinske peso (PHP), og 1 PHP =100 céntimos. I noen turistområder kan du bruke amerikanske dollar (USD) og euro (EUR), men selv om dette kanskje virker praktisk ved første øyekast, ender du som regel opp med å få mye mindre for pengene dine enn du hadde fått ved å bruke filippinske peso. 
Tips: Det er ikke like vanlig med tips i Filipinene som i andre asiatiske land, men det er fortsatt forventet i en rekke situasjoner. På luksuriøse hotell burde du alltid gi tips til de fleste ansatte som pikkoloer, vaskedamer og bartendere. På mindre og enklere hotell forventer ikke ansatte nødvendigvis tips, men om du er veldig fornøyd med servicen kan du fortsatt gi noe. Til guider burde du alltid gi rundt 10% i tips. På restauranter burde du sjekke om bokstavene ‘SC’ står på regningen. Er dette tilfellet har restauranten allerede lagt på serviceavgift og du trenger ikke å gi tips. Står det derimot ikke ‘SC’ på regningen burde du tipse 10%. Hvis taxisjåføren din bruker et meter kan du også tipse ham 10% om du måtte ønske det.

Interessante fakta: Hvem skulle tro at verdens største julelys befinner seg i Filippinene? Her er 3 morsomme fakta som overrasket oss.
 • Hele landmassen til Filippinene består av øyer, noe som gjør landet til det verdens neststørste øygruppe.
 • Filippinene er verdens største produsent av kokosnøtter.
 • Verdens største julelys ble tent i byen San Fernando, nord i Filippinene, i 2002. Lyset var hele 26.8 meter i diameter og kostet 5 millioner filippinske pesos.
Festivaler: Det arrangeres en rekke festivaler i Filipinene, og nesten alle involverer store, fargerike parader med my dansing, så her er det bare å velge hvilke som frister mest.
 • Ati-Atihan festivalen (januar) – dette er en av de eldste festivalene i landet og den blir feiret i kommunen Kalibo for å hedre barnet Jesus Kristus (Sto. Niño). Her vil du oppleve en stor parade hvor deltagerne har på seg ansiktsmaling og store, flagrende kostymer. Det blir også fremført tradisjonelle danser og du vil definitivt høre den høye lyden av trommeslag. Her er det bare å dekke deg selv i svart sot og bli med å danse i gatene. Det er ikke uten grunn at denne feiringen blir kalt for ‘den filippinske Mardi Gras’ og dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.
 • Panagbenga festivalen (februar)  denne festivalen har også fokus på blomster og parader og holdes i byen Baguio. Her vil du se paradevogner og barn som har kledd seg ut som blomster og planter i gatene. Byens hovedgate blir stengt av for å gjøre plass til blomstervogner, dansing og utendørskaffer. Med andre ord er dette nok en livlig og spennende folkefest.
 • Kadayawan festivalen (august) navnet Kadayawan stammer fra ordet “madayaw,” en vennlig hilsen som betyr så mye som bra eller pen. Dette er kanskje den største festivalen på øya Mindanao og her kan du oppleve dansing i gatene, skjønnhetskonkurranser, fyrverkeri og paradevogner dekorert med blomster. Festivalen hedrer byen Davao i tillegg til øyas frodige planteliv og de mange blomstene, fruktene og andre artene som gror på Filippinenes neststørste øy. Du kan også glede deg til den nydelige matfiestaen Kaan sa Da’n.
Se vår destinasjons video fra Filippinene:
Copyright - Isac & Lendsey - Adventures For TwoSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.