Oversikt

Se for deg over 7.000 frodige øyer som stiger opp fra det glitrende Stillehavet. Risåkre sprer seg som tykke grønne tepper over landskapet, ulmende vulkaner strekker seg opp mot den klare himmelen, hvite strender omringer avsidesliggende laguner og et stort nettverk av grotter og tunneler ligger under det hele.

Filippinene er et av de mest mangfoldige stedene i hele verden, både med tanke på dyreliv og kultur. Fra spektakulære strender, en åtte kilometer lang underjordisk elv og tropiske skoger til vulkanske krater er landet helt eksepsjonelt. Ser du bort ifra den maleriske naturen, kan du også oppleve mystiske landsbyer og falleferdige spanske kirker. Fordyper du deg i landets kultur vil du oppdage både muslimske, malaysiske, spanske og amerikanske innflytelser og en overflod av festivaler, fristende retter og elskverdige kolonialbyer som har mer til felles med Latin Amerika enn noe annet land i Asia.

Velkommen til Filippinene, et eksotisk paradis som ligger i hjertet av Sørøst-Asia. Med sine utrolige strender, fantastiske øyer, varierte landskap og vennlige lokalbefolkning, har Filippinene blitt et av verdens mest ettertraktede reisemål. Enten du er ute etter avslapning på stranden, eventyr i naturen eller en dykkers drøm, har Filippinene alt å tilby.

Fantastiske øyer og strender:
Filippinene er kjent for sine vakre øyer og strender som tar pusten fra deg. Boracay, en av de mest berømte øyene, er kjent for sitt krystallklare vann, hvite sandstrender og livlige atmosfære. Palawan, som ofte blir rangert som en av verdens beste øyer, frister med sin uberørte natur, imponerende underjordiske elver og fantastiske dyreliv. Andre bemerkelsesverdige øyer inkluderer Cebu, Bohol og Siargao, som alle har sin egen unike sjarm og naturskjønnhet.

Mangfoldig natur og eventyr:
Filippinene byr på et variert landskap som spenner fra fjellrike regioner til frodige regnskoger og vulkanske topper. Ta en tur til Banaue og beundre de imponerende risterrassene som har stått i århundrer, eller utforsk den naturskjønne skjønnheten i Chocolate Hills på Bohol. For eventyrlystne reisende er det mange muligheter for fjellturer, fossefall-hopping, zip-lining og elve-rafting, spesielt i områder som Sagada og Mindoro.

Dykking og snorkling i undervannsparadis:
Filippinene er en drømmedestinasjon for dykkere og snorklere, med en utrolig undervannsverden som venter på å bli utforsket. Tubbataha Reefs Natural Park, et UNESCO-verdensarvsted, er hjemsted for noen av de mest artsrike korallrevene i verden. El Nido og Coron på Palawan er kjent for sine fantastiske marine økosystemer og skjulte undervannsgrotter. Malapascua Island er kjent for sitt berømte thresherhaierdykk, og Apo Island er kjent for sitt marine verneområde med fantastisk korall og dyreliv.

Rik kultur og gjestfrihet:
Filippinene er et land rikt på kultur og tradisjoner. Utforsk de historiske byene som Manila og Cebu City, besøk de fargerike koloniale kirkene og opplev den livlige atmosfæren på lokale markeder. Filippinere er kjent for sin gjestfrihet og varme smil, og du vil raskt føle deg velkommen og tatt vare på under ditt opphold.

Filippinene er et tropisk paradis som har alt du kan drømme om for en minnerik reise. Utforsk de fantastiske øyene og strendene, oppdag den mangfoldige naturen, dykk ned i undervannsparadisene og opplev den rike kulturen. Filippinene vil overraske og fortrylle deg med sin naturlige skjønnhet og gjestfrihet, og etterlate deg med uforglemmelige minner som varer livet ut.

Høydepunkter
Filippinene er et land fullt av fantastiske høydepunkter og severdigheter som vil imponere enhver reisende. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige:

 • Boracay: Dessverre er dette tidligere trekkplasteret blitt offer for en gigantisk opprydding og selv om strendene fremstår som postkortbilder forsvant hele Boracays sjel i opprydningsprosessen og for oss om opplevde Boracay i sin storhetstid, er dette nå dessverre ikke dette lenger vår favoritt strand på Filippinene. Men det finnes heldigvis gode arvtagere som f.eks;
  • Sugar Beach (Sipalay), Negros - er nå en av våre favoritter, Kan selvsagt ikke måle seg md Boracay op sin storhetstid, men perfekt strand og passer for deg som er ute etter en ro9lig og avslappende ferie med sol & bad, meget «low-key» med en perfekt strand og meget hyggelige (og spesielle hoteller)
  • Palawan - El Nido og Coron - Dette er et mekka for deg som liker en kombinasjon av aktiviteter og magiske private strender bland de hundrevis av kalksteinsklipper som stiger opp fra havet.
  • Saud Beach, Ilocos Norte på Luzon - Lenger nord finner du de fantastiske strendenesom utgjør Saud Beach. Problemet er at store deler av denne regionen inkludert øyene utenfor kysten er mer eller mindre uutviklede som turistdestinasjoner, så vær forberedt på enkle forhold. Men få perfekte steder er enkle å komme til eller har alle fasiliteter, men dette er stedet for deg som vil oppleve et Boracay uten turister.
 • Palawan: er etter Boracay kanskje (og fortsatt) ditt beste alternativ for å oppleve en perfekt natur og strandsted bland Filippinenes 7107 øyer. Og intet annet sted vil innfri på en slik måte som Palawan. Her finner du alt fra enkle backpacker strender som f.eks Port Barton og kanskje noen av Filippinenes mest eksotiske og luksuriøse hoteller som i El Nido og Coron. Avhengig av hva du foretrekker og hvor mye tid du har til rådighet vil du finne noe for enhver smak. Coron har også et rykte som et bra dykkested, men vi er ikke så imponert over denne delen og vil nok ikke anbefale dette som en dykkedestinasjon, til det har Filippinene langt bedre steder. Palawan er natur, strender, verdens lengste underjordiske elv, grotter, kalkstensklipper og irrgrønne laguner vekslende med turkist gjennomsiktig hav. Palawan fremstår som kanskje det beste postkortbildet fra Filippinene og vil alltid stå høyt på vår liste over steder du må se her i verden.
 • Banaue risterrasser: De berømte Banaue risterrassene er et imponerende eksempel på tradisjonell risdyrking og et UNESCO-verdensarvsted. Disse terrassene er eldgamle og viser dyktigheten til de innfødte folkene som har formet landskapet i århundrer.
 • Luzon: strender, rismarker og historie er den del av Filippinene som er for deg som liker natur og litt mindre turister og Luzon er nesten som et land i miniatyr. Her finner du gode strender for surfing, noen av Filippinenes hviteste sandstrender for deg selv. Opplev en del av Filipinenes spanske historie i Vigan og bisarre turiststeder som f.eks Marcos gravsted og Imeldas skosamling. Steder som den gamle amerikanske marinebases i Subic Bay har etter hvert opparbeidet seg et rykte som Asias adrenalinhovedstad.
 • Chocolate Hills: På øya Bohol finner du de bemerkelsesverdige Chocolate Hills. Dette er over 1 000 kjegleformede åser som får sitt navn fra den brune fargen de får i tørkesesongen. Utsikten fra toppen av bakketoppene er spektakulær.
 • Mayon vulkanen: på Luzon-øya er kjent for sin perfekte kegleform og er en av de mest aktive vulkanene i Filippinene. Vulkanen er omgitt av frodige landskap og tilbyr flotte muligheter for fotturer og fotografering.
 • Intramuros, Manila: Intramuros er den historiske bydelen i Manila og er et flott sted å lære om Filippinens koloniale fortid. Utforsk de godt bevarte forsvarsverkene, katedraler, museer og smug som tar deg tilbake i tid.
 • Cebu: Øya Cebu er kjent for sin rike historie og kulturelle arv. Utforsk Magellan's Cross, Basilica del Santo Niño og Fort San Pedro. Du kan også besøke den berømte Kawasan Falls og nyte vakre fosser og naturlige bassenger.
 • Siargao: er kjent som Filippinenes surfeparadis og tiltrekker seg surfere fra hele verden. Øya er også hjemmet til den berømte Cloud 9-bølgen, som er kjent for sin imponerende høyde og kraft.
 • Sagada: Sagada er en pittoresk fjellby som tilbyr vakre fossefall, huleutforskning og spektakulære utsiktspunkter. Utforsk de hengende kistene, som er tradisjonelle gravsteder som henger på klippeveggene.
 • Dykking: og Filippinene hører sammen og med så mange øyer og så lang kyststripe er det ikke merkelig at nettopp Filippinene er rangert som et av verdens beste destinasjoner for dykking, både for erfarne og for deg som liker å titte under vann av og til. For de som liker å snorkle er Filippinene et ganske få steder i verden som faktisk har en kombinasjon av flotte strender og dykking i verdensklasse.
  Filipinene er av disse stedene i verden som har nesten «alt» når det kommer til dykking. De ulike stedene er beskrevet mer på våre dykkesider, men kan oppsummeres på følgende steder;
  • Negros (Dumaguete) - er regnet som sammen med Ambon og Lembeh i Indonesia og Alotau på Papua New Guinea som verdens beste sted for makro dykking.
  • Malapascua Island - et av få steder i evrden hgvor du har muligheten til å dykke med den meget sky revehai arten (Tresher Shark), Malapascua er også bra for Makro dykking, bløtkoraller.
  • Tubbataha - revet er av mange regnet som et av de 10 beste dykkesteder i verden med et artsmangfold uten like og Tubbataha er da også på UNESCOs verdensarvliste, kan kun besøkes med liveaboard.
  • Cabilao Island - utenfor Bohol er et perfekt dykkested med kanskje noen av Filippines beste veggdykking og bløtkoraller, skilpadder og hai.

Dette er bare noen av de mange høydepunktene og severdighetene på Filippinene. Landet har mye mer å tilby, inkludert vakre strender, historiske byer, unike kulturelle opplevelser og en gjestfri lokalbefolkning som vil ønske deg velkommen med åpne armer.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Manila, Filippinene 
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: september (329.1 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and rainfall in Manila, Philippines

Hvordan er været? Filippinene har et varmt og fuktig klima, og det er regnsesong mellom mai og oktober og tørkesesong mellom november og april. I tillegg til at været blir mer fuktig, er det også monsunsesong i løpet av regnsesongen, noe som kan føre til kansellerte fly og stengte veier. Den første tropiske syklonen kan oppstå allerede i mai, men vanligvis starter ikke uværet før i juni eller juli. De våteste månedene er som regel juli og august. De sørlige områdene av Visayas og provinsen Palawan er mindre utsatt for denne faren, og generelt er det også mindre regn på øya Mindanao i løpet av regnsesongen. Den kjøligste tiden på året er i januar og den varmeste i mai, men landet har en gjennomsnittstemperatur på rundt 25°C året rundt. Husk at det er store variasjoner i temperatur og værfolhold på Filippinene - sjekk derfor lokalt - klikk her

Beste tiden å reise på ferie til Filipinnene? Den beste tiden å besøke Filippinene på er i løpet av tørkesesongen, men selv i regnsesongen vil det ikke være regnvær hele tiden. Det er mange varme dager med mye sol på dagtid i løpet av regnsesongen, men det vil fortsatt være voldsomme regnskurer etter solnedgang. Januar og februar er de beste månedene å reise rundt i landet på, for da holder temperaturene seg stort sett under 30°C. Vil du derimot ha det varmere, kan du dra til Filippinene i mars, april eller mai, for da er det som regel solskinn hele dagen og temperaturer opptil 36°C

Myntenhet: I Filippinene brukes det filippinske peso (PHP), og 1 PHP =100 céntimos. I noen turistområder kan du bruke amerikanske dollar (USD) og euro (EUR), men selv om dette kanskje virker praktisk ved første øyekast, ender du som regel opp med å få mye mindre for pengene dine enn du hadde fått ved å bruke filippinske peso. 
FreeCurrencyRates.com

Tips: Det er ikke like vanlig med tips på Filippinene som i andre asiatiske land, men det er fortsatt forventet i en rekke situasjoner. På luksuriøse hotell burde du alltid gi tips til ansatte som pikkoloer, vaskedamer og bartendere. På mindre og enklere hotell forventer ikke ansatte nødvendigvis tips

 • Restauranter: mellom 5-10% av regningen er det som er normalt. Står det «SC» på regningen er tips allerede lagt til.
 • Hotellansatte: Gir du 2-5 kroner dagen i tips (i lokal valuta) er dette mer enn nok 
 • Guider: Til guider burde du alltid gi rundt 10% i tips

Interessante fakta:

 1. Filippinene er det landet i verden hvor det oppdages flest nye arter med 16 nye arter med pattedyr oppdaget i perioden 2007-2017.
 2. Fornavn på Filipinene kan for oss fremstå som litt «rare2 og det er ikke uvanlig at noen heter Bing, Bong, Bambi, Bogie, Girlie, Peanut eller Bumbum.
 3. Filippinene er det enste landet i verden hvor flagget heises opp ned hvis landet er i krig (det skjer ikke fullt så ofte!).
 4. Hele landmassen til Filippinene består av øyer, noe som gjør landet til det verdens neststørste øygruppe.
 5. Filippinene er verdens største forsørger av sykesøstre og omtrent 25% av verdens sykesøstre.
 6. Øyriket: Filippinene består av 7 641 øyer, noe som gjør det til et av verdens største øyriket. Bare rundt 2 000 av disse øyene er bebodde.
 7. Språkrikdom: Filippinene er et land med stor språklig mangfold. Det offisielle språket er filippinsk (basert på tagalog), men det finnes over 170 forskjellige språk og dialekter som snakkes i landet.
 8. Verdens største korallrevsystem: Tubbataha Reefs Natural Park i Filippinene er en av verdens beste dykke- og snorkledestinasjoner. Det er også anerkjent som et UNESCO-verdensarvsted og huser et av verdens største og mest artsrike korallrevsystemer.

Disse faktaene gir deg bare en liten smakebit av den mangfoldige og spennende kulturen og naturen i Filippinene. Landet har mye å tilby for alle typer reisende, enten du er interessert i eventyr, avslapning, kultur eller naturopplevelser.

Festivaler:
Det er et kjent faktum at folk på Filippinene tar sine fester og festivaler seriøst. Uansett hvordan den økonomiske situasjonen er, må festen feires. Hver eneste by og tettsted med respekt for seg selv vil ha sin årlige feiring for deres hellige beskytter (det er derfor ikke uten grunn at det sies at det alltid vil være en feiring et eller annet sted på Filippinene).

Takket være den spanske innflytelsen er de fleste av festivalene av religiøs karakter eller til minne om viktige historiske hendelser i landet. Men uansett hva den opprinnelige betydningen en gang var er de i dag gjerne markert med flotte og overdådige kostymer, mat, drikke og parader.

 • Ati-Atihan festivalen (januar) – dette er en av de eldste festivalene i landet og den blir feiret i kommunen Kalibo for å hedre barnet Jesus Kristus (Sto. Niño). Her vil du oppleve en stor parade hvor deltagerne har på seg ansiktsmaling og store, flagrende kostymer. Det blir også fremført tradisjonelle danser og du vil høre den høye lyden av trommelsag. Her er det bare å dekke deg selv i svart sot og bli med og danse i gatene. Det er ikke uten grunn at denne feiringen blir kalt for ‘den filippinske Mardi Gras’ og du dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.
 • Kadayawan festivalen (august): Navnet Kadayawan stammer fra ordet “madayaw,” so er en vennlighilsen som betyr så mye som bra eler pen. Dette er kanskje den største festivalen på øya Mindanao og her kan du oppleve dansing i gatene, skjønnhetskonkurranser, fyrverkeri og paradevogner dekorert med blomster. Festivalen feirer byen Davao i tillegg til øyas frodige planteliv og de mange blomstene, fruktene og andre artene som gror på landets neststørste øy. Du kan også glede deg til den nydelige matfiestaen Kaan sa Da’n.
 • Panagbenga festivalen (februar): denne festivalen har også fokus på blomster og parader og holdes i byen Baguio. Her vil du se paradevogner og barn som har kledd seg ut som blomster og planter i gatene. Byens hovedgate blir stengt av for å gjøre plass til blomstervogner, dansing og utendørskaffer. Med andre ord er dette nok en livlig og spennende folkefest.
 • Sinulog (Cebu City): er en av de mest kjente festivalene i Filippinene og feires til ære for Santo Niño, den hellige spedbarnet Jesus. Festivalen finner sted i Cebu City og inkluderer en fargerik parade med dansere som utfører tradisjonelle Sinulog-danser. Det er også religiøse prosesjoner, musikk og konkurranser.
 • Pahiyas (Lucban, Quezon): er en takkefest som feires i Lucban, Quezon, for å ære San Isidro Labrador, skytshelgen for landbruket. Under festivalen dekorerer lokalbefolkningen husene sine med fargerike landbruksprodukter som ris, grønnsaker, frukt og blomster. Det er også en matfestival der man kan smake på lokale delikatesser.
 • MassKara (Bacolod City): MassKara-festivalen er en livlig og fargerik festival som feires i Bacolod City. Festivalen oppsto som en feiring av byens motstandsdyktighet i møte med økonomiske utfordringer. Festivaldeltakerne bruker masker med smilende ansikter, og det er parader, danser, konkurranser og musikk som sprer glede og positivitet.
 • Pista ng Nazareno (Manila): er en religiøs festival som feires i Manila til ære for den svarte Nazarene-statuen, en av de mest kjente religiøse ikonene i Filippinene. Festivalen inkluderer en massiv prosesjon der troende bærer den svarte Nazarene-statuen gjennom gatene mens de ber og synger.

Dette er bare noen av de mange festivalene som finner sted på Filippinene gjennom året. Hver festival har sin egen unike betydning og gir en fantastisk mulighet til å oppleve landets kultur, tradisjoner og gjestfrihet.

Matopplevelser
Den filippinske matkulturen er en spennende blanding av ulike kulturelle påvirkninger. På Filippinene finner man retter som har spanske, kinesiske og malaysiske røtter, samt lokale tradisjoner som har utviklet seg over tid. Den filippinske maten er kjent for å være både smakfull og variert, og er en viktig del av landets kultur og identitet.

Når du reiser til Filippinene, bør du definitivt prøve noen av de lokale spesialitetene som adobo (marinert svine- eller kyllingkjøtt), sinigang (sur suppe med kjøtt eller fisk), lechon (grillet hel svin) og lumpia (filippinsk vårrull). I tillegg bør du smake på noen av de tropiske fruktene som vokser på øyene, som mango, ananas, papaya og guava. Her er noen matopplevelser du bør prøve på Filippinene:

 • Adobo: er en av de mest kjente filippinske rettene. Den består av kjøtt (vanligvis svinekjøtt eller kylling) marinert i eddik, soyasaus, hvitløk og krydder, og deretter stekt eller kokt til mørhet. Adobo har en rik og smakfull saus som er perfekt sammen med ris.
 • Sinigang: er en sur suppe laget med tamarindpasta og forskjellige grønnsaker. Den kan inneholde fisk, reker, svinekjøtt eller biff. Sinigang er kjent for sin friske og syrlige smak og er ofte servert som en varmende rett.
 • Lechon: er en berømt filippinsk svinespikerett som er populær ved spesielle anledninger. En hel gris blir stekt over åpen ild til den får sprø svor og mørt kjøtt. Lechon er en favoritt blant lokalbefolkningen og har en deilig smak og tekstur.
 • Halo-halo: er en populær filippinsk dessert som betyr "blande-blande". Den består av en blanding av søte ingredienser som iskrem, frukt, gelébiter, bønner, syltetøy og knust is. Denne forfriskende desserten er perfekt for å kjøle seg ned i det varme klimaet på Filippinene.
 • Pancit: er en samlebetegnelse for forskjellige typer filippinske nudleretter. Det finnes mange varianter, inkludert Pancit Canton (stekt nudler), Pancit Malabon (med sjømat), og Pancit Palabok (med tykk saus og knuste krabber). Pancit er en viktig del av filippinsk kultur og serveres ofte under feiringer og spesielle anledninger.
 • Kare-kare: er en autentisk filippinsk gryterett laget med mørt storfekjøtt eller oksesenehaler, grønnsaker og en rik peanøttsaus. Den serveres vanligvis med bagoong (fermentert rekepasta) og ris. Kare-kare er kjent for sin fyldige og kremete smak.
 • Balut: er en spesiell delikatesse på Filippinene, selv om den kan være utfordrende for noen besøkende. Det er et befruktet andeegg som er klekket delvis, og det spises vanligvis som en snack. Balut er rik på smak og tekstur, og er en opplevelse for de eventyrlystne matelskerne.

Dette er bare noen av de mange matopplevelsene du kan prøve på Filippinene. Landet har et rikt utvalg av retter og smaker som vil glede ganen din og gi deg en dypere forståelse av filippinsk kultur.

Se våre reiser til dette reisemålet