Vi leter nå etter din drømmereise

Hong Kong - en kulinarisk opplevelse

Hong KongHong Kong ønsker deg velkommen med sin ikoniske silhuett, klassiske kjøkken og fortryllende nabolag og øyer.

Bak glass og stål gjemmer det seg et dynamisk kulturlandskap hvor de kinesiske røttene, de koloniale forbindelsene og den lokale kulturen møtes. Hver dag er en ny opplevelse i Hong Kong og ingen dag er lik, en dag studerer du kunst i en av de utallige galleriene og starter dagen med taichi og neste dag leser du lokal poesi ved havnen til lyden av indiemusikk.
Det mange ikke vet er at over 70% av Hong Kong er fjell og parker hvor du finner både geologiske og historiske skatter, et absolutt must når du besøker Hong Kong er å prøve verdens smidigste tog og nyte dagen i Song-dynasty village, gå en tur på en øde øy eller leie en kajakk og padle bland vulkanske sjøbuer.


Høydepunkter:
 • Victoria Peak: Hvis et enkelt bilde skulle beskrive Hong Kong ville det vært panoramaet fra Victoria Peak. Fra utsiktspunktet ser den en av verdens fineste havner, en uslåelig skyline, fjellene i nord og Hong Kongs rastløshet og energi.
 • Temple Street Night Market: Når solen går ned har handelsmennene lagt ut varene sine og opera sangerne og spåkonene gjør sin entre. Temple Street Night Market er en populær gate basar oppkalt etter Tin Hau Tempel som ligger i sentrum av basaren og markedet har så dype røtter i den lokale kulturen at det ofte er å finne i kjente filmer.  
 • Lantau Island: du finner øya på vestsiden av Hong Kong halvøya og er fylt med fantastiske havutsikter, nydelige turstier, uberørte strender, og pittoreske landsbyer. Øya huser også ikoniske Tian Tian Buddha statuen og Hong Kong Disneyland.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Hong Kong:
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (30ºC) / Kaldeste måned: januar (17ºC) / Våteste måned: juli (129,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Hong Kong Climate
Hvordan er været? Hong Kong har et subtropisk klima og er kjent for å være uforutsigbart. Klimaet
påvirkes av monsun slik som sørlige Kina. Sommersesongen i Hong Kong er den våte perioden, det er varmt med regelmessig, kraftig nedbør. Fra mai til september er gjennomsnittstemperaturen 30 grader på dagtid og rundt 20 grader på natten. Det er mye nedbør som når sitt høydepunkt i august med 281 mm. Tiltros for regnet er dette den mest solrike sesongen med 7 soltimer per dag og regnskurene er korte.
Vinteren i Hong Kong endrer seg ganske dramatisk fra måned til måned. I desember er været hovedsakelig solfylt men nærmere februar vi kommer blir været kaldere og overskyet. Av og til i februar kommer det en kald front fra nord med sterk og kald vind. Gjennomsnittstemperaturen på vinteren er 13-18 garder.  
Beste tiden å besøke Hong Kong: er mellom oktober og desember, denne perioden tilbyr komfortable temperaturer og rimelige overnatting. Etter nyttårsaften høker turismen betydelig til tross for den lave temperaturen og fører til høye hotellpriser og store folkemengder. En annen fin periode å besøke Hong Kong er den korte våren, april og mai. Sommeren er fortsatt en populær tid for turister men det kan være ukomfortabelt varmt og luftfuktigheten er høy.
Myntenhet: i Hong Kong brukes det Hong Kong Dollar (HKD), betaling med kontakter er en vanlig metode i Hong Kong selv om kredittkortbruk stiger. Store butikker og restauranter og kjøpesenter tar kredittkort men det er lurt å ha kontakter i tillegg.

Tips:
 • Taxi – ikke nødvendig og kan anses som fornærmende for noen.
 • Hoteller – det er forventet å tipse på dyre og vestlige hoteller, noen få dollar per natt til rengjøringspersonalet. Du burde undersøke om du betaler et servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige hoteller er ikke tips nødvendig.
 • Restauranter – på dyre og vestlige hoteller er det forventet å tipse mellom 10-15% av den totale regningen. Du burde undersøke om du betaler et servicegebyr da tips er inkludert i dette. På standard/vanlige restauranter er ikke tips nødvendig. Mange restauranter i Hong Kong legger på 10% servicegebyr (ofte ikke opplyst i menyen), dette går direkte til restauranten så om du ønsker å gi din servitør tips må du gi dette direkte til han/henne.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden 7-10 dollar (USD) og har man en sjåfør for en heldag er det normalt å tips 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles.
Interessante fakta:
 • Det er mye interessant å lære om Hong Kong's historie og natur, som for eksempel at:Hong Kong er et autonomt territorium og er offisielt kjent som «Hong Kong Special Administrative Region of the People’s Republic of China»
 •  Hong Kong har det maksimale antall skyskrapere (bygninger med mer enn 14 etasjer) i verden. Byen har over 1200 skyskrapere som er fire ganger fler enn i New York.
 • Hong Kongs Peak Tram ble lansert i 1888 og var den første trikken i Asia og rundt 11 000 mennesker kjører trikken hver dag.
Festivaler: I Hong Kong vil du finne en rekke festivaler som gir deg muligheten til å bli bedre kjent med landets kultur. Hong Kong er blitt verdens mekka for festivaler!
 • Hong Kong Chinese New Year (Februar) – dette er Hong Kongs største og mest fargerike festival! Denne gamle og tradisjonelle festivalen har en Hong Kong vri og kan ikke sammenlignes med Chinese New Year festival holdt noe annet sted i verden. Gled deg til parader, internasjonale og lokale utøvere, et fantastisk fyrverkeri over havnen, nydelige lanterner som flyter over byen og tradisjonell mat.
 • Cheung Chau Bun Festival (Mai) – en del av de Taoistiske festivalene i Hong Kong er Cheung Chau Bun og holder til på øya Cheung Chau. Hvert år lager den lokalbefolkningen papir mache figurer av guder, de lager kostymer, baker boller og bygger et fantastisk bambustårn og gjør seg klare for parader, musikkinnslag og den spennende «Bun Scrambling Competition»
 • Hong Kong Great November Feast (November) – Hong Kong har et velfortjent rykte for å være et kulinarisk eventyr, med rik tradisjon for kinesisk matlaging, stor lidenskap for internasjonal mat og sin lokale street food. Du kan oppleve det beste av alt mat under Hong Kong November Feast, en hel måned som tilbyr verdens beste kulinariske opplevelser.
Se vår destinasjonsvideo fra Hong Kong:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.