Vi leter nå etter din drømmereise

Tibet – det fasinerende spirituelle knutepunktet ved foten av Himalaya

Tibet
Tibet er kjent som verdens hustak og en tur hit er både kulturelt forlokkende og veldig givende. Regionen er godt beskyttet av fjell på alle kanter og inntil for rundt tjue år siden var det bare en håndfull besøkende som fikk muligheten til å oppdage denne skjulte skatten. Selv om det nå kommer flere besøkende til Tibet, utstråler regionen en helt unik atmosfære med sin utilgjengelighet og mystiske ånd. 
Drar du hit vil du se maleriske fjellkjeder, glitrende topper, skogkledde kløfter, rene elver og lite moderne utvikling. 
Infrastrukturen i regionen har forbedret seg noe, men du vil også se at tradisjoner og kultur har blitt godt ivaretatt. Ikledd sine tradisjonelle drakter reiser hundrevis av buddhistiske pilegrimer lange distanser for å nå byen Lhasa, hvor de samles på Jokhangtempelet.
Hver dag kan du se dem vandre rundt templet, og med den søte aromaen av brennende einer i luften og den myke lyden av pilgrimmenes bønner summende i ørene har du muligheten til å oppleve Tibet på en helt enestående måte. Slike magiske øyeblikk er bevis på at Tibet til tross for sine turbulente historie fortsatt er relativt skånet fra resten av verden og har greid å bevare sin egne unike identitet.
Høydepunkter
 • Potala palasset  Gjemt bort i Lhasas ikoniske røde ås kan du finne verdens høyeste palass, som befinner seg mer enn 3650 meter over havet. Dette viltvoksende komplekset er delt inn i to deler, det røde og det hvite palasset, og tar du turen hit vil du helt sikkert bli imponert over de detaljerte veggmaleriene. Dharma-hulen og Helgenes kapell har blitt datert helt tilbake til det syvende århundre og gir deg også muligheten til å skape en uforglemmelig tilknytning til Tibets rike historie.

 • Kailasha – fjellet er også kjent som ‘den dyrebare juvel av snø’ og er det helligste fjellet i Tibet. Det befinner seg vest i prefekturet Ngari, mer enn 1200 kilometer fra regionens hovedstad Lhasa. Kailasha er kanskje ikke så høyt som de andre toppene i Himalaya (det er bare 6714 meter høyt) men de andre fjellene i regionen er ikke i nærheten av å ha en like stor religiøs betydning. I tusenvis av år har buddhister og hinduer gjennomført en årlig 52 kilometer lang pilsgrimreise rundt fjellet. En utflukt til Kailasha tar mellom 15 og 20 dager, men det er absolutt verdt det.
 • Nam Co – Innsjøen befinner seg cirka 5 timer nord for Lhasa og har en høyde på 4718 meter. Dette er den største innsjøen i Tibet og vi syns også dette er en av de mest slående innsjøene i regionen. Nam Co er satt til nydelige omgivelser og er omringet av den snødekkede fjellkjeden Nyainqentanglha, som har noen av de høyeste fjellene i den nordlige delen av regionen. Drar du hit om sommeren, mellom slutten av mai og midten av september, kan du bevitnes hvordan nomadiske Tibetanere gjeter jakene og sauene sine i dette området. Om du bare får tid til å se en innsjø i Tibet er Nam Co definitivt det beste valget.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tibet (Lhasa)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (29ºC) / Kaldeste måned: oktober (27ºC) / Våteste måned: oktober (137.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
Average temperatures and precipitation in Lhasa, Tibet
Hvordan er været? Tibet har et kaldt, stormfullt og tørt klima om vinteren. Om sommeren opplever du gjerne et mildt og kjølig klima med store temperaturforskjeller mellom natt og dag. Om nettene kan temperaturene synke til under 0 °C, men om ettermiddagene kan temperaturene stige til 38 °C. De nordligere områdene av Tibet er generelt kaldere enn de i sør, men temperaturene varierer med høyden. Det eneste betydelige unntaket er den østlige delen av Tibet, som blir påvirket av sommermonsunen, så her regner det vanligvis litt (none ganger til og med mye) om sommeren. Om vinteren vil du vanligvis oppleve Kinas kaldeste temperaturer i de nordlige områdene av landet men i løpet av alle de andre årstidene er Tibet det kaldeste stedet i landet fordi regionen befinner seg oppe i høyden. Snø opplever du derimot sjeldent i Tibet, bortsett fra ved grensen til Himalaya, men vintrene er fortsatt røffe.
Beste tiden å besøke Tibet? Den beste tiden å besøke Tibet på er om sommeren. Det er kanskje best å dra til Lhasa og de østlige områdene av Tibet i mai eller september, for da unngår du mesteparten av sommerregnet. Skal du til områder høyere opp i fjellene derimot, eller de tørre områdene vest i regionen, er det kanskje best å dra mellom juni og august for å unngå kjølige netter. Drar du til områder av regionen som befinner seg mer enn 4000 meter over havet er nattekulde så å si uunngåelig. Om våren og høsten varierer klimaet betraktelig og det kan bli veldig kaldt (med muligheter for snø og frost) om natten, mens det er solrikt og mildt på dagstid. Blir du ikke plaget av kulde burde du dra i løpet av våren og høsten, for da kan du få med deg en himmel så klar at du kan se fjelltoppene i det fjerne.
Myntenhet: Som i resten av Kina brukes det renminbi (CNY) i Tibet. Renminbi kan deles inn i tre mindre enheter, og 1 renminbi = 1 yuan, 10 jiao og 100 fen. Må du veksle penger er det kun kinesiske banker og noen lukseriøse hoteller som kan hjelpe deg med dette. Drar du til mer øde steder som for eksempel Shannan, Ngari eller Nagqu må du alltid forberede deg å ta med deg nok renminbi for hele oppholdet. Du burde også alltid ha med deg mindre vekslepenger, men ikke mynter, for dette brukes ikke i Tibet. Det er kun sedler som gjelder.
Tips: Tips er ikke vanlig i Kina, men etter at  turismeindustrien begynte å vokse har dette endret seg noe. Guider, sjåfører og hotellansatte forventer tips. Det er vanlig å gi mellom 100 og 400 CNY til guider avhenging av størrelsen på gruppen og hvor mye turen koster. Mellom 40 og 75 CNY passer bra for å gis til en sjåfør og du kan tipse 10 til 15 CNY til mennene som barer opp bagasjen og vaskedamen på hotellet ditt.

Interessante fakta:
Mange kjenner kanskje til Tibets historie, men her er noen fakta du kanskje ikke visste om regionen.
 • Tibet forsyner over en milliard mennesker med vann, og har blitt kalt for ‘den tredje polen’ etter Nord–og Sørpolen fordi regionen har verdens tredje-største mengde av vann lagret i isbreer.
 • Jaker er et vanlig syn i regionen og tjener flere hensikter. For eksempel blir hårene til disse robuste kreaturene vevd til garn, men jaker blir også brukt som transportmiddel langs de bratte og smale fjellveiene i regionen.
 • Drar du til Tibet er det bare å glemme Grand Canyon – for her kan du se verdens dypeste juv, Yarlung Tsangpo, som i tillegg er større en den kjente amerikanske attraksjonen. 
Festivaler: Tibet er et sted med mye kultur og mange tradisjoner, og dette reflekteres i regionens festivaler.
 • Tibetansk nyttår, også kjent som Losar (februar/mars) – er helt klart den viktigste festivalen i Tibet. Akkurat som ved kinesisk nyttår er dette en anledning hvor tibetanerne samler familien og arrangerer bønneaktiviteter. Selv om Losar ofte blir assosiert med tibetansk buddhisme, kan denne festivalen faktisk dateres tilbake til tiden før buddhismen kom til Tibet. I løpet av Losar vil du nok se at lokalbefolkningen feirer med å arrangere tradisjonelle seremonier som dreier seg rundt konflikten mellom godt og ondt.  Det arrangeres mange utendørsaktiviteter, som når lamaer blir brukt til å sende fakler rundt i folkemassene, og du kan også bevitne danseforestillinger, synging og diverse ablegøyer.
 • Saga Dawa festivalen (mai/juni) – festivalen faller alltid på den 15. dagen av den fjerde måneden i den Tibetanske kalenderen, som er tiden på året buddhister tror at Gautama Buddha ble både født, fant en tilstand av perfekt spirituell innsikt og døde. Tibetanerne bruker hele den fjerde måneden i den Tibetanske kalenderen på å gjøre pilgrimsferder til hellige steder og praktisere dana (ved å donere penger til templer, munker, nonner og fattige mennesker). Du observer gjerne at Tibetanerne besøker flere klostre for å så dra på piknik i nærheten av Lhasa. Vi syns at den beste måten å oppleve Saga Dawa festivalen på er ved å bli med folkemassene som har piknik ved parken Dzongyab Lukhang.
 • Sheton festivalen (august) – dette er en av de mest populære tradisjonelle festivalene i Tibet. Feiringen er også kjent som yoghurtfestivalen fordi i det 17.århundre måtte munker følge strenge buddhistiske lover som forbød dem å gå ut i flere dager om gangen på sommerstid. Når de endelig kom ut igjen, serverte lokalbefolkningen dem yoghurt. Senere begynte man å arrangere operaforestillinger for å underholde munkene. I dag er dette en festival med mye god stemning hvor både turister og lokalbefolkningen koser seg.
Se vår destinasjons video fra Tibet:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.