Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nå!

Oversikt

Argentina er et mekka for opplevelser og mektige inntrykk og vi tilbyr alt fra sykkelturer, storbyferie, fotturer og temareiser med fokus på den Argentinske lidenskapen for livet og god mat & vin.

Argentina er uten tvil et av verdens vakreste land og her finner du dampende jungel, de massive Andesfjellene, mektige Iguassufallene og de endeløse pampasslettene i den sørlige delen av landet. Langt i sør finner du nok en perle i det kalde og ugjestmilde Tierra Del Fuego. Og hvis dette ikke var nok kommer man ikke utenom verdensmetropolen og bohembyen Buenos Aires, tangoens fødeby. Argentina har mye å tilby kulturelt og landets særegenhet og identitet "Argentinidad" er skapt rundt idealet om individualitet og skepsis til alle politikere og myndigheter. Men mistroen til politikere har ikke gjort befolkningen mindre gjestmilde til besøkende og du vil fort finne deg i livlige diskusjoner om politikk og livet generelt på en av de tusenvis av bodegaer, barer og restauranter du finner i alle byer.

Men det er selvsagt naturen som er det store trekkplasteret til Argentina og sjelen finner du på landet, på pampasen og i Patagonia - her finner du det ekte Argentina

Høydepunkter:
 • Andesregionen -  Bli betatt av høyden på de fantastiske Andesfjellene, den lange fjellkjeden som strekker seg som en ryggrad langs hele Sør-Amerika, totalt 4,500 miles og gjennom fem forskjellige land. På den argentinske siden venter innsjøer, fjellpass og isbreer på den fryktløse oppdagelsesreisende. Uansett om det er fjelltur opp til basecampen Cerro Fitz Roy eller det å nyte stillheten ved innsjøen Laguna de los Tres, så er den argentinske delen av Andesfjellene en fjellelskers drøm. Men det er ikke bare de høye fjelltoppene som gjelder. Besøk den mektige Lanin-vulkanen eller dra på sykkeltur gjennom vindfulle småbyer i det vakre, argentinske Lake District. Uansett hvor i denne sørlige regionen du måtte befinne deg, så er det vanskelig å finne noe tilsvarende rått, urørt og vakkert. 

 • Iguassufallene - Midt i den tette tropiske regnskogen ligger et av verdens mest fantastiske naturlige underverk; Iguassu Falls. Som et resultat av vulkansk aktivitet ligger denne 3 km lange rekken av fosser, og kraften fra dem skaper en dis og et brøl som gjør deg ydmyk, full av beundring og vanskelig å glemme. Fossen ligger i en nasjonalpark på grensen mellom Brasil og Argentina, husk å få med deg panoramautsikt til fossen fra begge sider. Rundt fossen er det flere stier og her kan du bruke tid på å oppdage det fantastiske fugle- og dyrelivet i området, og se om du kan se sommerfugler, apekatter, tucaner og søramerikanske nesebjørner på din vei.

 • Patagonia: Dette er Argentina på sitt beste. Med utgangspunkt i El Calafate (hyggelig liten småby, men mye turister så forsøk å reise hit på slutten av sesongen, dvs mars/april). El Calafate er utgangspunkt til en rekke naturperler som Perito Moreno isbreen, Upsala isbreen og El Chalten. El Calafate er også et meget godt utgangspunkt til å se de mektige fjellene i Torres del Paine nasjonalpark over grensen til Chile (5 timer med buss fra El Calafate). Vi i REISEbazaar kan enkelt legge opp en reise som vil la deg oppleve de beste av Patagonia (og Tierra del Fuego)
  NB! Vi anbefaler ikke utflukten til Estancia Cristina.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Buenos Aires:
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (25ºC) / Kaldeste måned: juli (11ºC) / Våteste måned: mars (45,4 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Patagonia:
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (20ºC) / Kaldeste måned: juli (7ºC) / Våteste måned: juni (9,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015

Hvordan er været?                                                                                                                                 
Juni – august (lavsesong): er tiden for å besøke den nordlige delen av landet, men de fleste stedene i Patagonia & Tierra Del Fuego vil være vinterstengt. Dette er også ferietid i Argentina så mange av de mer populære feriestedene i den nordlige delen vil være fullbooket September – november & mars – mai (skuldersesong): Temperaturmessig er dette en god tid å besøke Buenos Aires. Calafate og Patagonia er også perfekte i denne perioden og fargene er utrolig spektakulære spesielt i mars måned. Mendoza regionen har sin årlige vin festival i slutten av feb/begynnelsen av mars. November -februar & juli (høysesong): Dette er den optimale tiden å besøke Patagonia & Tierra Del Fuego (det er da også den dyreste perioden å reise til Argentina, des-feb). Alle porteños (personer fra Buenos Aires) flokker seg til alle strender som finnes i Argentina (og resten av Sør Amerika). Det finnes også en del av oss som setter kursen til Argentina for å stå på ski (beste tiden her er juni - august)

Beste tiden å besøke Argentina                                                                                                          Siden Argentina dekker så mange ulike klimasoner er det umulig å lage en gjennomsnitts oversikt for landet og hvordan været vil være avhenger helt av hvilken region man ønsker å besøke. For å finne ut av dette gå inn på følgende link for en bedre beskrivelse av værforholdene - klikk her

Myntenhet: I Argentina brukes det Argentinsk Peso (ARS), betaling med kredittkort i Argentina er ikke et problem, skal du ut på "landet" er det lurt å ha med noe kontanter.

Tips:

 • Taxi – sjåføren forventer ikke tips, men hjelper han/hun deg med bagasjen er det hyggelig å runde opp totalsummen. 
 • Hoteller – om du får hjelp med bagasjen er det vanlig å si 2 pesos per bag og på 4-5* hoteller fir man rengjøringspersonalet 1 eller 2 peso per natt også.
 • Restauranter – om service gebyret ikke er inkludert i regningen gir man 10% av totalsummen i tips.
 • Annet - det er vanlig å gi 15-25% tips når man er på spa.

Interessante fakta:

 • Argentina var det første landet i Latin-Amerika til å lovlig gjøre ekteskap mellom samme kjønn, dette ble lovgitt i 2010.
 • Argentinas arbeidsstyrke er 40% kvinner, og 30% av Argentinas kongress er også kvinner.
 • Navnet Argentina stammer fra det latinske ordet Silver

Festivaler:

 • Tango Buenos Aires Festival (August) – velkommen til verdens største Tango festival! Flere tusen profesjonelle dansere gjør seg klare for å konkurrere om premier, trofeer og rettigheten til å kalle seg verdens beste tango dansere. Festivalen er ikke kun for de profesjonelle men for de som er amatører eller nybegynnere er dette den perfekte muligheten til å lære noen nye triks av de profesjonelle. 
 • Cosquín Folk Festival (Januar & Februar) – dette er månedene med flest festivaler i Argentina og hver festival har lokal musikk, dans og mat. Cosquín festivalen er en av de viktigste, den varer i 9 dager ikke lagt fra byen Cordoba og alle sjangere av folkemusikk er representert under feiringen. Fra Santiago del Estero`s «Chacarera» til «Chamamé» fra Litoral regionen, du kan ikke unngå å høre flott musikk.
 • Fiesta Nacional de la Vendimia (Mars) – Vendimia blir holdt i mars når vindruedyrkerne i Mendoza åpner sine dører og gården for verden. Under festivalen feirer man prosessen som gjøre druer til vin, feiringen startet i 1963 og har siden den gang utviklet seg til en anerkjent festival med konserter og forestillinger. Festivalen varer en uke så er du en vin elsker er dette festivalen for deg!

 

 

 
Se vår destinasjons video fra Argentina

Se våre reiser til dette reisemålet