Vi leter nå etter din drømmereise

Italia – Ferien uten grenser

Lake ComoLa deg inspirere av kunst og kultur i de nydelige omgivelsene i Roma eller dra til Milano for eksklusiv mote. Ta turen til postkortbyen Positano om du er ute etter sol og varme eller besøk Bologna for kulinariske fristelser. Italia er også kjent for sin flotte natur, perfekt for både sykkel- og fotturer.

Italia er et av verdens beste feriemål og har noe å tilby enhver smak, perfekt for deg som ikke vil sette grenser for hva du vil oppleve. Italia har fasinert mange med sine ruiner og sin historie. Her kan du se hvor de romerske gladiatorene kjempet, og oppleve renessansens vugge, med den katolske kirken i sentrum.  Landet er det som har flest steder i verden nevnt på verdensarvlisten til UNESCO. Du vil kunne se noen av mesterverkene til kjente kunstnere som Nattverden til da Vinci ved et besøk i Milano eller Venus fødsel av Botticelli i Firenze.

Husk å ta med et kamera, det er ikke bare kunsten som er imponerende! Landskapet med de høye fjellene og de krystallklare innsjøene i nord, står i kontrast til sør i landet hvor regnfattige somre og høye temperatur kjennetegner området. Slapp av på en av de mange vingårdene og nyt et glass vin mens du ser på solnedgangen eller lei en Vespa og opplev alt det nydelige Italia har å by på.

Høydepunkter
 • Colosseum - I Roma finner du et av verdens største amfiteater med hele 4 etasjer og dette er en severdighet man virkelig ikke bør gå glipp av når du besøker hovedstaden. Det var keiserens Vespasian som startet dette prosjektet, men han levde dessverre ikke lenge nok til å se bygget ferdigstilt. Det er takket være hans sønn og etterfølger Titus at vi har dette mesterverket i dag. Det foregikk både dyre- og gladiatorkamper i arenaen. Colosseum er regnet som et av verdens mest imponerende byggverk, og er et eksempel på mesterlig klassisk byggekunst. Med en vond historie, stort areal og dyp mening er det være en attraksjon verdt å ta med seg.
 • Duomo di Milano - På torget i vakre Milano ligger verdens nest største katolske katedral. En samling av over 3 500 skulpturer preger utsiden av dette spektakulære bygget. Skulpturene skal fremstille helgener, dyr og monster. På toppen av katedralen finner du en gullbelagt jomfru Maria, og hun er hele 4 meter høy. Med fine shoppingmuligheter og spisesteder i nærheten er katedralen perfekt å få med seg på en dag hvor dere vil oppleve mye.
 • Verona - Ta turen til byen hvor den berømte kjærlighetshistorien til Shakespeare, Romeo og Julie, sted. Ved det røde mursteinshuset med høye tårn som sies å være huset til Romeo eller familien Montague, er balkongen hvor Romeo lengtet etter sin Julie. Besøk også huset til Julie og se balkongen hvor, ifølge Shakespeare, Julie sto da Romeo lovet henne sin evige kjærlighet. Under balkongen til Julie står bronsestatuen som skal forestille Julie, hvor legenden sier at det å legge hånden på hennes høyre bryst bringer hell i kjærligheten. 
Antall turer funnet: 69
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Roma
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (25ºC) / Kaldeste måned: januar (8ºC) / Våteste måned: november (48,2 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Rome
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Milano
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (25ºC) / Kaldeste måned: januar (3ºC) / Våteste måned: april (38,3 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Milan
Hvordan er været? Italia har et meget variert klima og som Norge har de fire årstider, noe som indikerer at her er det mer variasjon enn det velkjente varme og tørre været. Inne i landet har man temperert klima med fuktig vær og et rikt planteliv. Jo lengre sør man kommer, desto varmere blir det. Det sies at alt sør for Firenze har et subtropisk middelhavsklima med tørt og solrikt vær. Samtidig har Alpene et vær i den helt andre enden av klimaskalaen hvor du vil oppleve både snø og minusgrader. I et land som Italia er klima er forskjellig ut ifra hvor i landet du befinner deg, derfor har vi en link til hvor du selv kan søke og finne været som er konkret til ditt reisemål.
Best tid å dra: Været er en av mange grunner for at Italia passer for de fleste. Du kan dra i sommermånedene og oppleve varmegrader og mye sol hvis det er det du ønsker. Selv om sommeren betyr også mye turisme, finnes skjulte skatter som tar deg nærmere den italienske følelsen. Det er også fordeler ved å reise vår og høst; frisk luft og færre turister er et par av dem. På vinteren er det vanligvis gode skiforhold nord i landet.
Myntenhet: I Italia bruker de euro (EUR)

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Italia.                              
 • Taxi: Det å tipse sjåføren er ikke vanlig eller forventet, men du kan runde opp beløpet hvis du ønsker.
 • Hotell: Hvis du bor på et finere hotell kan du gi en euro per bag til den som hjelper deg med bagasjen.                                                                                                                                   
 • Restaurant: Som regel er det et «Coperto» eller beløp som skal dekke kostnadene for blant annet brød og olje, inkludert i prisen. Service er også lagt på regningen, men hvis måltidet var utmerket kan du runde opp.
Interessante fakta:
 • Det italienske alfabetet har bare 21 bokstaver, de har ikke J, K, W, X eller Y.
 • Familie er viktig i italiensk kultur og det er faktisk vanlig at enebarn bor hjemme til de er i 30-årene.
 • Et av de eldste universitetene i verden ligger i Italia, Universitetet i Bologna ble grunnlagt i år 1088.
Festivaler:
 • Carnevale (februar) - Pyntende gater med festglade italienere kledd i masker og fargerike kostymer, er noe som bør oppleves. Venezia har en av de beste karnevalene i verden, noe som ikke er så rart med tanke på at det er karnevalets fødeby. Det er populært for både innbyggerne og turister, så hoteller blir fort utsolgt. Planlegg i god tid, ta med deg kostyme ditt og ta del i festen!
 • Palio di Siena (juli og august) - Som en av Italias mest berømte palio-konkurranser er Palazzo Siena et hesteveddeløp utenom det vanlige. Veddeløpet finner sted i hjertet av Siena på Piazza del Campo. Piazzaen er oppført på verdensarvlisten til UNESCO. Løpet holdes to ganger i året, noe som gjør det enklere å få opplevd festlighetene. Løpet består av tre runder og det er ikke uvanlig at rytterne faller av og hestene kommer i mål uten rytter. Selv om løpet ikke varer lenger enn 90 sekunder, er det god underholdning. Hit kommer besøkende og tilskuere fra hele verden.
 • Festa della Madonna Bruna (juli) - Den sørlige byen Matera, feirer helligdagen Maria Santissima della Bruna i juli med det noen mener er et av de høyeste fyrverkeri i Europa. Her vil du ikke være alene. Sammen med byens innbyggere og de mange besøkende begynner du feiringen ved at en statue av Maria blir tatt med inn i Piccianello-kirken ved daggry. Prosesjonen fortsetter så tidlig ettermiddag gjennom byens gater. Vandringen vil ta deg forbi de historiske byggene i byen og ut på kvelden vil den til slutt ankomme plassen foran katedralen. Her går de så tre ganger rundt plassen før erkebiskopen går inn i katedralen med statuen.  Festivalen slutter sent på kvelden med en fyrverkeri-konkurranse.

Se vår destinasjons video fra Italia:
Copyright - Italia.it


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.