Vi leter nå etter din drømmereise

Kosovo det ukjent Europa

Kosovo er en av de siste europeiske hemmelighetene. Det er Europas nyeste land, er uberørt og uoppdaget. Men allerede kjent for sin vennlige befolkning, sjarmerende fjellandsbyer og fantastiske muligheter for fotturer. Man finner også historiske bygninger som står på UNESCOs verdens arv liste.
Selv om Kosovo bruker Euro er pris nivået veldig lavt.

Som nevnt over er landet veldig populært blant fotturister så ikke glem trekkingstøvlene dine hjemme når du reiser hit.

Høydepunkter
 • Pristina- Byen har mye å tilby og i tillegg til historiske bygninger har den et yrende cafeliv. Man bør besøke Gracanica Monastery et av kong Milutins siste verker, klosteret står også på UNESCOs verdensarvliste. Også Sultan Fatih Mosque og Kosovo Museet er verdt et besøk. Uten for byen finner man et 16 hektar stort skogsområde som er hjemmet til tidligere dansende bjørner som er blitt reddet.  
 • Prizren- er landets kulturelle hovedstad, med brosteins gater og festning murer. I tillegg til å se Kalaja Fortress, Sinan Pasha Mosque & Gazi Mehmet Pasha Hammam er byen også kjent for mat og vin, tradisjonelt håndverk samt sin fantastiske blanding av Bysantinsk og Ottomanske arkitektur.
 • Peja & Rugova Canyon- dette er et supert område for fotturer. Landet har mye uberørt natur og man skal ikke langt utenfor Pristina før man ser landsbyer hvor tiden har stått stille og hvor getere passer dyrene sine. Her finner man også høye fjell, skog områder og man kan besøke grotter hvor det finnes underjordiske vannfall og innsjøer som først ble oppdaget i 1990. Peja har også et par enkle overnattings steder. Men husk man bør ha med en guide på fotturen da det fortsatt finnes landminer i Kosovo.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kosovo (Pristina)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (23ºC), Kaldeste måned: januar (1ºC) / Våteste måned: oktober (67.7mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Hvordan er været i Kosovo? Landet har et kontinentalt klima med varme somre og kalde vintre. Været kan variere. Om sommeren kommer temperaturen opp mot 30 grader og om vinterne kan det i kalde perioder være ned mot -10.
Best tid å besøke landet? Kosovo har mye å tilby gjennom hele året. Vår og sommer er de beste årstidene for festivaler og utendørsaktiviteter men høst og vinter er perfekt for ski og museumsbesøk.
Myntenhet: I Kosovo brukes det Euro. Minibanker er godt utbygd. Kredit kort kan brukes i butikker, restauranter, kafeer og hoteller, spesielt i hovedstaden. På mindre steder er muligheten til å bruke kredittkort mer begrenset.

Tips: Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips i Kosovo. 
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.
 • Restauranter – På finere restauranter kan man gi 10% ellers er det ikke vanlig å gi tips.
 • Taxi – Det er ikke forventet eller vanlig å gi tips.
Interessante fakta:
 • Mer enn 70% av befolkningen er under 35 år. Og gjennomsnittsalderen er bare 29,1 år.
 • Tony Blair & Bill Clinton an sees som helter i Kosovo, Bill Clinton har en hovedgate oppkalt etter seg og det er også en 3 meter høy statue av ham i Pristina. Mange barn blir oppkalt etter Tony Blair, foreldrene døper barna sine Toni, Bler eller Tonibler.
 • De 6 stjernene i flagget symboliserer de 6 største etnisk folkegruppene i landet.
Festivaler:
 • DokuFest, Prizren – er den mest kjent film festivalen i Kosovo. Festivalen holdes i den historiske byen Prizren som er en av de vakreste byene på Balkan. Her kan man oppleve workshops, utstillinger, foredrag og diskusjons grupper samt levende musikk.
 • Sunny Hill Festival, Pristina (august) – Festivalen holdes I Gemia Parken også kalt Pristinas lunge. Det er veldedighets organisasjonen Sunny Hill Foundation som arrangerer festivalen. Her kommer både lokale og internasjonale kjente musikere og artister.   
 • Hardh Fest, Rahovec – når druene er modne og innhøstingen er i gang arrangeres denne festen i Rahovec en liten by nær Prizren. Festivalen er for å promovere den lokale vinen og Raki. Dette er en god mulighet til å smake på lokale spesialiteter, ha det gøy og ikke minst besøke en ukjent del av Balkan.Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.