Vi leter nå etter din drømmereise

Kroatia – Mer enn bare idylliske strender

Rovinji, CroatiaKroatia er et innholdsrikt land, noe som gjør det til et utmerket reisemål. Vakker natur og stabilt sommervær er viktig, men for mange er atmosfæren og det hyggelige lokalefolket like viktig for å ha et fint opphold.

Landet tilbyr turkist vann og mat som vil ta deg med på en kulinarisk reise gjennom flere av Europas land. I innlandet er det inspirasjon fra Ungarn, Tyrkia og Østerrike som råder, mens langs kysten vil du møte mye av det greske, italienske og franske kjøkken. Besøk gamle byer som Rovinj, se historisk arkitektur fra tiden de var underlagt Sovjetunionen og oppbyggelsen i senere tid.
Du kan ta livet med ro i nydelige Dubrovnik, hvor du finner kafeer og restauranter på alle kanter. Her ser du godt bevarte hus i idylliske gater, mens du nyter isen fra en av de mange isbarene i byen. Strendene har et så krystallklart vann at det vil friste enhver. På øyen Hvar vil du kunne få full oversikt over hele byen, fra den gamle festningen Spanjol.


Høydepunkter
 • Walls of Ston - Byen Stone er kjent for saltproduksjon og sine østersfarmer, men også muren som er verdens nest lengste. Muren har fått navnet «Europas kinesiske mur». Hvis du ikke har vært i Kina, vil dette bringe deg nærmere følelsen av å ha vært der. Med noen gode sko vil denne opplevelsen være utmerket og du nyter spektakulær utsikt på veien. Det er litt krevende underlag, så barn kan finne denne turen litt utfordrende.
 • Split - Den historieinteresserte vil elske Split, her kan du bade i den. Palasset til den romerske keiseren Diocletioan og de gamle smugene ligger midt i byen. Du får se et av de best bevarte minnene fra romertiden ved et besøk til denne fabelaktige byen. Split tilbyr også spennende opplevelser som rafting i Cetina-elven, Game of Thrones Tour og dagstur til Krkafossen.
 • Den Blå Grotte (Modra spilja) - Har du noen gang vært i et mørkt rom og under deg er det safirblått vann og glitrer i nyanser av rosa og sølv? Øya Bisevo er nesten ubebodd og den er kjent for de blå grottene med dette utrolige fenomenet. En time før middag, når solen står høyt på himmelen og vannet er rolig, trenger sollyset seg inn fra en åpning i hulen og forvandler vannet til akkurat dette.
 • Dubrovnik-taubane - For de som ikke har høydeskrekk vil dette være en fin måte å nyte utsikten over byen.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kroatia (Zagreb):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Juli (22°) Kaldeste måned: Januar (1°) Våteste måned: Juni (72,3 mm) – alle verdier er basert på perioden 1985 – 2015.
Zagreb, Croatia
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kroatia (Split):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Juli (27°) Kaldeste måned: Januar (9°) Våteste måned: November (96,0 mm) – alle verdier er basert på perioden 2005 - 2015
Split, Croatia
Hvordan er været i Kroatia? Kroatia har to typer klima; et langs kysten og et i innlandet, og været varierer veldig ut ifra området man befinner seg i. Mange byer har bra vær året rundt, mens andre kan det variere mer. Dubrovnik ligger langs kysten og har typisk middelshavsklima.
Beste tiden å besøke Kroatia: Mellom mai og september er den beste tiden å besøke landet. Høysesongen er i månedene juli og august, da vil det være mye turister og høyere priser. Alle som besøker de store turistattraksjonene disse månedene, vil møte lange køer og strendene vil være folksomme. Hvis du ønsker å se alt det vakre Kroatia har å by på, men å gjøre det litt mer på egen hånd, så er det smart å unngå høysesongen.
Myntenhet: Kroatiske Kune (HRK)

Tips:
Uansett hvor i landet du reiser, så er ikke tips veldig vanlig. Men det betyr ikke at det ikke er satt pris på, så her har du noen eksempler på hvordan du kan gjøre det:
 • Taxi: Hvis du synes turen var behagelig, kan du runde opp beløpet.
 • Hotell: Ca. 100 Kroatiske Kuna per person per uke om du er fornøyd med rengjøringen.
 • Restaurant: Hvis servicen var bra, bør du legge igjen ca. 10 % av total beløpet.
Interessante fakta:
 • Hum er sett på som verdens minste by med sine 17 – 23 innbyggere.
 • Det er nesten flere kroater som bor utenfor Kroatia enn i selve landet.
 • Den lengste strudel (bakverk) i verden ble bakt i Jaskovo. Den var 1.479,38 meter lang.
Festivaler i Kroatia:
Det er en rekke folkefestivaler hele året i Kroatia som du kan oppleve mens du er der, blant annet musikkfestivaler, karneval, sportsbegivenheter og sverddans.
 • Karneval i Rijeka: Dette er det største karnevalet i Kroatia og festivalen samler tusenvis av mennesker, store og små i drakter med ulike sterke farger. Paraden er som konfetti, du vet ikke hvor du skal se for det er så mye å legge merke til. Hvem vet, kanskje du ser dronningen også? Denne festivalen finner sted i februar og varer i over en uke. Det er forskjellige eventer før paraden som avslutter det hele søndag før Askeonsdag.
 • INmusic (Zagreb): For deg som elsker musikk, dansing og et høyt energinivå, vil du ikke finne noe mer passende enn den største musikkfestivalen i Kroatia; INmusic. Folk fra hele Europa i alle aldre kommer hit for å oppleve rock og indiemusikk. Festivalen har artister fra hele verden, i tillegg til deres egne og holdes i juni. Datoer varierer så det er alltid lurt å sjekke før du drar.
 • Festival of Lights (Zagreb): I mars avholdes festivalen som bringer innbyggerne sammen for å se byen lyse opp. Både voksne og barn ser frem til denne begivenheten. Det er en festival hvor man tilbringer tid med venner, familie eller kjæresten. Det vil fortsatt være kjølig i mars, å det er lurt å ta med seg en jakke for å kunne nye showet. Ta en ettermiddagstur og få med deg en nydelig solnedgang med lysene fra byen under deg. Bestill bord på restauranten Panorama som ligger på toppen og nyt en middag i fine omgivelser.

Se vår destinasjons video fra Kroatia:
Copyright: Exodus Travels


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.