Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Nord-Kypros, landet som ikke eksisterer

Girne old harbour, North CyprusNord-Kypros er en solfylt destinasjon, hjem til middelalderslott, store arkeologiske utgravninger og funn av en gang mektige byer rådet, søvnige landsbyer hvor byens eldre gjerne samles på lokale serveringssteder og nipper til sin daglige dose med te og lader tiden renne. De fleste som reiser til Nord-Kypros kommer hit for å inne roen og freden, nyte solfylte dager, men Nord-Kypros er dramatisk og fjellene stiger brått opp fra det blå Middelhavet til fjelltopper i løpet av et øyeblikk og har ekstremt mye å tilby, hvis du klarer å komme deg vekk fra stranden og kysten.

Kypros ligger på 3.plass i Middelhavet basert på størrelse og folketall, dvs Kypros dekker 9251km² og ca 1.1 mill innbyggere, rett etter Sicilia & Sardinia. Det er forresten litt merkelig at Sardinia (som er ca 3 ganger større en Kypros) har omtrent samme folketall), noe som gjør Kypros til et ganske tettbefolket landområde, og da spesielt rundt hovedstaden Nicosia.

Ifølge legenden er Nord-Kypros fødestedet til den gamle greske guden for kjærlighet; Aphrodite. Det er dessverre ikke akkurat kjærlighet som har vært i søkelyset på denne øya i Middelhavet og tiden har heller vært dominert av striden mellom Kypros greske og tyrkiske innbyggere. Men dette til side, i dag er grensen mellom de 2 «nasjonene» igjen åpnet og man kan fritt ferdes over hele Kypros. Kypros strategiske plassering i Middelhavet har gjort denne øyen til et mekka for arkeologiske studier og du kan vandre i ruinene av en rekke ulike sivilisasjoner som opp gjennom tiden har bygd imperier og for deretter å gå til grunne. I dag finner du de fleste av disse minnesmerkene i det som i dag er Nord-Kypros. I tillegg vil vi påstå at Ord-Kypros er også den vakreste delen av de 2 ulike delene av det om kalles Kypros. 

Jepp, Nord-Kypros er fortsett en liten glemt perle i Middelhavet, mye takket være separasjonen og invasjonen i 1974. Nord-Kypros fikk i 1017 rundt 680 000 besøkende (ikke da fra Tyrkia), mens den sørlige delen (Kypros) fikk rundt 4 millioner! Dette betyr at det er langt mindre trengsel på strender, ved severdigheter og generelt et langt mer avslappet sted. Nord-Kypros er for deg som foretrekker litt mer isolasjon, fotturer langs kysten og i fjellene gjennom stort sett uberørt natur og med fascinerende dyreliv sammen med en meget avslappet lokal tyrkisk kultur, dette er definitivt et sted du gjerne vil returnere til en gang i fremtiden. Og for å avslutte dagen på perfekt hvis etter alle inntrykk, hva er bedre enn å sette seg ned på en lokal taverna og smake på det deilige og smakfulle kypriotiske kjøkken; halloumi ost, meze, fersk sjømat og baklava til dessert!

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Nord-Kypros (Famagusta)
(Larnaca flyplass er 40 kilometer fra Famagusta, så målinger kan variere noe)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: August (29°C), Kaldeste måned: januar (13°C) & Våteste måned: januar (76.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Rio de Janeiro, Brasil
Hvordan er været? 
Klimaet på Kypros er definert med tørre varme sommere med en og annen hetebølge og deilige varme perioder mellom sesongene, kjølige vintre som gjerne bringer med seg regulære regnskyll og faktisk med snø på fjelltoppene.
Vanntemperaturen holder seg varmt nok til å bade komfortabelt mellom april til slutten av november.
Beste tiden for denne destinasjonen? Den beste tiden for å besøke Nord-Kypros varierer litt. Destinasjonen har generelt et ideelt klima hele året, men sommer månedene juni-august er de varmeste og tiltrekker seg da også mesteparten av de besøkende.
Penger og myntenhet:  Ny tyrkisk lira (YTL) benyttes som lokal valuta; 1 YTL = 100 nye Kurus. De fleste tyrkiske banker og lokale kypriotiske banker har filialer I Nord-Kypros samt internasjonale banker som HSBC. Kort er utbredt på de fleste turiststeder, men vi anbefaler at du også har ned deg lokal tyrkisk valuta (dette tas best ut på destinasjonen).

Tips:
 • Restauranter - Det er vanlig å legge igjen ca 10% på restaurant regningen om det ikke allerede er tatt med tips
 • Tur guider for en dagstur/utflukt € 5
 • Taxi - det er ikke nødvendig å gi tips, pris avtales på forhånd
Interessante fakta: 
 • Nicosia er hovedstaden for både den nordlige og sørlige republikken o ger den eneste byen I Europa (siden Berlinmurens fall) og som er delt av en grense siden den tyrkiske invasjonen i 1974. .
 • Verdens største flagg finner u i Nord-Kypros, malt direkte på siden av Kyrenia fjellet – storslagent er det i hvert fall.
 • Nord-Kypros har sin egen spøkelsesby, kjent som Varosha, tidligere en del av Famagusta.
 • Nesten ingen andre land har anerkjent Nord-Kypros som et eget land (kun Tyrkia selvsagt har anerkjent landet) og forsøk på å få til en avtale mellom nord og sør hat hittil vist seg å være umulig.
Festivaler: 
Uansett hva festivalene heter så vil de vanligvis inkludere ulike elementer (og ikke nødvendigvis ha tilknytning til hav festivalen heter). Så f.eks tulipanfestivalen inkluderer bl.a en pinball konkurranse! Og oliven festivalen en dart konkurranse, og de slenger gjerne på en skjønnhetskonkurranse i tillegg for å være sikre på å dekke de flestes behov. Som de fleste muslimske land i verden er festivaler og religiøse helligdager observert i forhold til kalender og månefaser. Dette betyr at de fleste festivaler og feiringer ikke er satt til en fast dato så det lønner seg alltid å sjekke opp med oss for hva som er forventet å skje under en reise til Nord-Kypros. Husk at feiringer og helligdager gir et oppsving i antall besøkende og priser har en tendens til å stige. De 2 store muslimske feiringene er selvsagt ramadan og kurban (som feires normalt ca 2 måneder etter ramadan) – i tillegg er det 9 andre dager som er offentlige høytidsdager hvor butikker, banker og kontorer stenger.
 1. Tepebasi tulipan festival (midten av mars) – spaserturer og utstillinger for å feire den kypriotiske tulipanen. Festivalen har som nevnt over en rekke aktiviteter som da ikke har med tulipaner p gjøre som f.eks sykkelturer, dans og en pinball konkurranse. Festivalen finnes sted i landsbyer nær Lapta.
 2. Bellapais musikkfestival (mai) – står på listen til alle elskere av klassisk musikk I Nord-Kypros. Klassiske konserter er holdt I den majestetiske Bellapais kirken med utrolig akustikk og fantastisk atmosfære. 
 3. Markeder på Nord-Kypros – finner vanligvis sted hver eneste uke over hele Nord-Kypros og er veldig populære både for besøkende og lokalbefolkningen. Her finner du alt fra hjemmelagde kaker, kunst, smykker og bøker. alt til overkommelige priser, Hvis du liker mat; legg da tiren til det ukentlige markedet i Kyrenia, Famagusta eller Güzelyurt
Se vår destinasjons video for Nord-Kypros:
Copyrigth- Direct TravellerSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.