Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nå!

Oversikt

Serbia har i århundre blitt påvirket av både øst og vest og er en kulturell smeltedigel. Landet har masse å tilby, alt fra pulserende Beograd, flere UNESCO beskyttede steder, vingårder med tradisjonell vinproduksjon samt flere naturreservater som Uvac Spesial Nature Reserve og Djerdap National Park.
Her kan man oppleve alt fra Sargan Eight Train, en smalsporet jernbane med historisk sus, fortsette reisen langs Danube elven, oppleve landets vakre skoger, kalksteins grotter, juv, øde klostrer og søvnige landsbyer.
Serbia er en uoppdaget perle som har noe for enhver smak også for de som ønsker å ta livet med ro langs en av elvene og nippe til suveren vin i verdensklassen.

Høydepunkter

 • Beograd – Har flere museer, avenyer og selvfølgelig en gamleby som bør besøkes. St Savas tempel er den største ortodokse kirken i verden, den har plass til mer enn 10.000 mennesker, og en tur i en gammeldags båt på Danube elven er et deilig avbrekk fra all gåingen.  
 • Zlatibormountain – er vest Serbias mest populære turist område. Området er et «naturlig air spa» som gjør at det har helsebringende effekt for lungesyke å ferdes her. Furuskoger, enger, grønne åser og fjellbekker gjør området til et eldorado for fotturer, sykkeltur og rideturer på sommerstid og skigåing på vinterstid.  
 • The Sargan Eight Train & Wooden Town – toget er en smalsporet jernbane som man kan ta fra landsbyen Mokra Gora til SarganVitasi stasjon, man vil føle seg satt tilbake i tid når man sitter i de gamle vognene og ser ut på det vakre landskapet. Når man er i området bør man også besøke The Wooden Town også kjent som Kustendorf & Mecavnik. Den tradisjonelle byen ble egentlig bygget til en film men arkitekten har mottatt Philippe Rotthier European Architecture pris for den, så den er verdt et besøk.     

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Serbia (Beograd)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (25ºC), Kaldeste måned: januar (3ºC) / Våteste måned: mai (87.8mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Serbia? Landet har kontinentalt klima med 4 årstider, med varme og tørre somrer, vintrene kan bli litt kalde og med snø, våren er ofte kort og regnfull.
Best tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke landet er mai og juni.

Myntenhet: I Serbia brukes det Serbiske dinar (RSD). Kredit kort kan brukes butikker, på restauranter, kafeer og hoteller. Minibanker er godt utbygd og lett tilgjengelig i de større byene. Tilbudet kan være begrenset på mindre steder.
Tips: Det er kun vanlig å gi tips på restauranter, andre steder er det ikke forventet at man gir tips i Serbia.  
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig. 
 • Restauranter – Hvis servicen er god bør man gi 10-15% i tips.
 • Taxi – I taxier kan man runde opp.

Interessante fakta:

 • Serbia er det landet i verden som eksporterer mest bringebær, hele 95% av solgte bringebær stammer fra Serbia. Landet er også verdens ledende når det gjelder eksport av plommer, epler og pærer.
 • Den første klokken kommer herfra, 600 år før det første Sveitsiske urverket.
 • Serbia har en regnskog, The Vinatovaca Rainforest.
 • «Vampire» er et Serbisk ord som er verdens kjent.
 • Serbia har 5 nasjonalparker.  
Festivaler:
 • EXIT Festival (juli) - den mest kjente i Serbia og en av de største festivalene i Europa. Petrovaradin Fortress er den sentrale partysonen når mange av verdens største musikkartister kommer for å underholde de mer enn 200.000 fans. Festivalen begynte som en protest mot Slobodan Milosevic regime.  
 • Belgrade Beer Fest – Dette er rett og slett en øl festival, før ble det servert enkel øl, nå har flere produsenter spesial øl og festivalen har egen seksjon for «pivo extravaganza». I tillegg til øl spiller noen av de beste bandene fra området

 Se vår destinasjons video fra Serbia:
Copyright - National Tourism Organisation of Serbia

Se våre reiser til dette reisemålet