Vi leter nå etter din drømmereise

Latvia verdensarv ved Østersjøen

RigaLandet har noe å tilby alle. Med sin lange og rike historie, sin vakre og spennende natur, utallige spa steder og lave prisnivå. Og er best beskrevet som en stor, uberørt park med bare en virkelig by. Latvia er den største av de Baltiske statene, her kan man oppleve et spennende kulturmøte mellom Norden og Sentral-Europa. Landet er delt inn i 4 ulike kulturhistoriske områder. For å oppleve dette, kan man ta en heldagstur gjennom Zemgale, Vidzeme, Kurzeme og Latgale.

Er man den aktive typen passer Latvia også godt for landet kan tilby fine sykkel stier og flere vandreruter. 

Høydepunkter

 • Riga – Ligger på begge sider av elven Daugava, med en helt fantastisk gamleby hvor domkirken og domkirkeplassen er midtpunktet. Her finner man bydelen Vecriga med sine utsmykkede jugendkvartaler og mange brosteinssmug, begge står på UNESCOs verdensarvliste. Dette sammen med de elegante bulevarder og mer enn 800 renoverte Art Nouveau bygninger, tiltrekker seg turister fra hele verden.    
 • Cesis – Er en middelalderby som ligger i Gauja River dalen, og som nå er kjent for å være kunst og kultur senter. Gamlebyen er en av de fineste i Latvia med sine brosteinsbelagte gater og sjarmerende hus. Middelalder slottet med museum står sentralt. I nærheten finner man Gauja National Park med tilhørende skulpturpark, som er et fint sted for en fottur. 
 • Jurmala – Når man er i Latvia bør man legge inn et spa besøk, Jurmara som først var en fiskerlandsby er nå det største bade- og spa område i de Baltiske statene. Stedet er kjent for sine naturressurser med helbredende gjørme- og mineralbad, i tillegg til furuskog, fantastiske sand strender og sunn luft.Byen også kjent for sin Art Nouveau arkitektur, bymuseum og konserthall. Man kan også legge inn et besøk til Kemeri National Park som ligger i nærheten. Noen dager her er balsam for kropp og sjel.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Latvia (Riga)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (18ºC), Kaldeste måned: februar (-2ºC) / Våteste måned: oktober (47.8mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Latvia? Latvia har i likhet med resten av Nord Europa 4 årstider. Somrene er behagelig varme mens vinterne kan være svært kalde og med mye snø.
Best tid å besøke landet? Mai til september er den beste tiden å besøke landet. Men det er også den tiden hvor det er mest turister og en tid hvor det kommer en del nedbør. Våren er også en fin tid å besøke Latvia da er det ikke så mange turister.
Myntenhet: I Latvia brukes det Euro. Visa og Mastercard aksepteres de fleste steder, særlig i de større byene. Minibanker er utbredt i byer og tettsteder.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Latvia, bortsett fra hvis man får god service.
 • Hoteller – Det er ikke vanlig eller forventet at man gir tips.
 • Restauranter – Noen ganger er tips inkludert, det kan man se på regningen. Dersom den ikke er inkludert bør man gi 5-10% hvis servicen er bra.         
 • Taxi – Det er ikke vanlig eller forventet å gi tips, men man kan runde opp til nærmeste Euro.
Interessante fakta:
 • Latvia har mer enn 12.000 elver, mer enn 3.000 innsjøer og Europas bredeste fossefall, Ventas Rumba.
 • Landet har mer enn 50 mil med sandstrender.
 • Latvia har verdens raskeste internett.
Festivaler:
 • Riga City Festival august) – den avholdes hvert år i Riga, og er en hyllest til byen.  Her kan man nyte pop-up restauranter med nasjonale retter, kunst og håndverk samt et fantastisk fyrverkeri.  
 • Christmas markets in Riga (desember) – Alle de Baltiske landene er kjent for sine julemarkeder, og Riga er ikke noe unntak. Her får man skikkelig julestemning og kan nyte mange lokale spesialiteter.
 • International Ice sculpture Festival (februar) – finner sted I byen Jelgava og er det største vinter arrangement i Baltikum. 32 profesjonelle skulptører fra 8 land lager skulpturer til konkurransen, i tillegg til en isbar, og andre typer skulpturer. Når kvelden faller på kan man nyte is skulpturene med musikk- og lys-show.      

Se vår destinasjons video fra Latvia:
Copyright - latvia.travel


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.