Vi leter nå etter din drømmereise

Spania - Lidenskapelig og sofistikert

PollencaLidenskapelig og sofistikert, Spania har tradisjoner og kultur i blodet. Men det er også et lang med mer mangfold enn du noen gang kunne forestille det. Med sin lekre tapas, vin, fantastiske strender og natur, har Spania alt man kan ønske seg.

Det varierte landskapet i Spania vil trollbinde deg med sin skjønnhet, og fjellkjedene Pyreneene og Picos de Europa, er like vakre som alt annet. De snødekte Sierra Nevada stiger opp fra de solstekte slettene i Andalucia og det vil være et høydepunkt på reisen. De vakre klippene i det atlantiske nordvest, er motstykket til de sjarmerende buktene ved Middelhavet. Overalt hvor du går vil du se landsbyer med tidløs skjønnhet, der de ligger på bakketoppene, som klynger i dalene og klamrende til kystnære utsiktspunkt. De er som små, men motstandsdyktige utposter i det gamle Spania og er der hvor det er lettest å se sjarmen ved dette landet.

Vin og god mat er nasjonal lidenskap i Spania og det med god grunn. Spansk matlaging bygger på nøkkelprinsippene; stor variasjon, tradisjonelle oppskrifter overlevert gjennom generasjonene og en medfødt vilje til å eksperimentere og se hva som kommer ut av kjøkkenlaboratoriet. Du kan oppleve det beste måltidet noensinne med tapas i en bar hvor alle roper for å kommunisere eller med et måltid tilberedt av en kjendiskokk i omgivelsene til en Michelin-restaurant. Uansett hvor du velger å spise, så venter det en fantastisk bredde av gastronomiske opplevelser på deg.

Romerske ruiner, majestetiske katedraler og spektakulær islamsk arkitektur, foreller alle om et land der historiens store sivilisasjoner har steget, falt og etterlatt sitt uutslettelige merke.


Høydepunkter
 • Alhambra – I den sørlige delen av Spania i den vakre byen Granada, ligger det mauriske palasset. Palasset har gått gjennom store endringer og påkjenninger i sin lange historie, men folkets kjærlighet og pleie av palasset gjør at det i dag skinner som den juvelen det er. Veggene av rød murstein bærer vakker utsmykking langs vekker og tak, og det er en svært avansert kunst, så en tenker på hvordan de klarte det.Palasset preges av vann og lys, med store fontener og basseng. Store vinduer med flotte utskjæringer viser den fabelaktige utsikten over hele byen. Det spektakulære byggverket er så spesielt og beundringsverdig at det har fått plass på verdensarvlisten til UNESCO.
 • La Sagrada Familia – Av alle de utrolige attraksjonene Barcelona har å tilby, er det nok mesterverket til arkitekt Antoni Gaudi som er et det aller største. Arbeidet startet i 1882, men med størrelsen sin og så mange detaljer, er bygget fortsatt ikke ferdig. Men tror det vil stå helt ferdig i 2026. Kirken er stort sett dekorert med utskjæringer fra Bibelen
 • Real Alcazar – Det berømte mauriske kongepalasset er et mesterverk der det ligger i hjertet av Sevilla, med sine fontenefylte hager, utsmykkede buer og fliser fra 1500-tallet. Det vakre designet til palasset ser ut som det er tatt rett ut fra Marokko, og er et arkitektonisk samarbeid av kristen og Mudejar stiler. Utenfor veggene ligger det en nydelig, frodig hage som nesten er mer fantastisk enn selve palasset. Den grønne fargen i kontrast til de sandfargede veggene er en fryd for øyet. I Sevilla ligger også nabolaget Santa Cruz, som er kjent for sine fargerike gater.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Madrid
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (25ºC) / Kaldeste måned: januar (6ºC) / Våteste måned: oktober (31,4 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Madrid Climate
 Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Barcelona
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (25ºC) / Kaldeste måned: januar (10ºC) / Våteste måned: oktober (26,4 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Barcelona Climate
Hvordan er været? Spania har ulike typer klima ut ifra hvor du er. Dette på grunn av det varierende landskapet og de store fjellområdene. Nord i landet er det milde temperaturer hele året. Sentral-Spania har veldig varm sommer og vinteren er kald med liten til ingen nedbør. Vinteren bringer ikke bare regn, i fjellkjedene Pyreneene og Sierra Nevada kan du ta frem skiene og nye snøen.
Beste tiden å besøke: Våren og høsten er de mest behagelige tidene å utforske dette landet på. Da vil det være noe mindre turister, behagelige temperaturer og du kan nyte ferien i ditt tempo. Som et av Europas varmeste land er temperaturen ved kysten behagelig året rundt. Bare husk at selv om det er deilig temperatur i luften, så bringer ikke nødvendigvis vinteren med seg badetemperaturer.

Tips: Tips er ikke en del av den spanske kulturen, men det eksiterer.
 • Taxi: Det er en fin tanke om du runder opp beløpet.
 • Hotell: Du bør gi en Euro per bag til pikkoloen, og til værelsespersonellet en Euro for hver dag du overnatter, men denne skikken er ikke så vanlig på middelklassehoteller.
 • Annet: Du kan gi en Euro eller to om du synes du får bra service.
Interessante fakta:
 • Spania har ikke tannfeen som mange andre er kjent med, men de har en tannmus ved navn Ratoncito Peréz. Det er han som bytter ut tennene med gaver.
 • Spania er produsenten av over halvparten av all olivenolje i hele verden,
 • Lyst til å besøke verden eldste restaurant? Sobrion de Botín er ifølge Guinness Rekordbok den eldste restauranten i veden. Med fokus på en hyggelig atmosfære hvor hver enkelt gjest skal føle seg velkommen, vil den tredje generasjonen møte deg med et smil.
Festivaler: Spania har over hundre forskjellige festivaler gjennom året.
 • Patio -Festivalen (Fiesta de los Patios) - La deg bli inspirert og gledet av de vakre blomstene som gror oppover veggene i de skulte gårdsplassene rundt i byen Córdoba. Siden 1918 har Patio-festivalen blitt feiret første uken av mai, og den blir feiret med fargerike blomster og planter. Besøk Palacio de Viana som består av 12 vakre gårdsrom og stedet vil gi deg en ordentlig start på turen for å beundre blomster i alle farger, former og størrelser. Denne tradisjonen har også blitt innlemmet på Verdensarvlisten til UNESCO.
 • San Fermín (Juli) - I måneden hvor solen steker og varmen tar over luften, tar også en spesiell festival over gatene, nemlig San Fermín. Det omtalte okseløpet er en av flere begivenheter som finner stedet i løpet av de åtte dagene i begynnelsen av juli. Festen starter med et fyrverkeri av farger og jubel. Det vil være tyrefekting, musikk, åtte okseløp og enda mer fyrverkeri i løpet av dagene. Som en av de mer enn en million tilskuere, bør du være forsiktig og holde god avstand til okseløpet. Unge menn kledd i hvitt og rødt vil løpe for livet mens oksene kommer rett etter.
 • Semana Santa (Den Hellige Uken) - Påsken bli markert på en annen måte enn hva vi i Norge gjør ut av høytiden. Her vil du se flotte opptog av mennesker kledd i hvite, lilla, svarte og røde drakter, bærende på hellige symboler og lyden av sang vil fylle ørene dine. Påsken blir feiret forskjellig ut ifra hvor i Spania du er, men ingen feirer som den solfylte delen i sør; Andalucia. De mest spektakulære begivenhetene finner sted i Malaga og Sevilla, hvor opptogene tas til nye høyder. Musikk, blomster og kostymer gjenspeiler de ulike dagene. Langfredag er en trist dag i Bibelen, som man får se i gatene og 1. Påskedag er en glad dag som igjen feires med oppløftende musikk.
 • Las Fallas (mars) - Dra til eventyrland og opplev tradisjoner utenom det normale. Her blir bygningshøye statuer i utrolige farger og mye fantasi stilt ut i den vakre byen Valencia. Hvert nabolag og hver bygd blir representert med sin egen statue, som inneholder kulturelle og politiske referanser. Denne begivenheten startes med fantastisk fyrverkeri og det er mange spektakulære arrangementer de fire dagene som du ikke bør gå glipp av. Du vil få se fantastiske kostymer, mennesker som kler seg som dukker og mer fyrverkeri, før feiringen avsluttes med å brenne statuene.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.