Vi leter nå etter din drømmereise

Slovenia – landet med det vennlige folket

Lake BledSlovenia har et veldig variert landskap, med alpelandskap i nord, store kalkrike slettelandskap med et stort antall underjordiske grotter i sørvest, vakre krystall klare innsjøer og en kort men variert kystlinje med både klipper og strender.
Slovenia er perfekt dersom man vil ha en aktiv ferie, der er mengder med turstier for alle å utforske, gode sykkelmuligheter, rafting, kajakk og zip-line. Landet kan også tilby nydelige små middelalderbyer, vakre museer og fantastiske gotiske kirker.

Maten er inspirert av Italia, Østerrike, Kroatia og Ungarn, ikke glem å smake på Struklji. Når man tenker på vin produserende land i Europa tenker man først og fremst på Italia og Frankrike, men Slovenia har mer enn 40.000 vinprodusenter.

Høydepunkter
 • Ljubljana – langs elven syder det av  liv, herfra har man perfekt utsikt over mot barokke bygninger, irrgrønne trær og den storslagne fransiskanerkirken. Men hvis man vil oppleve noe utenfor den vanlige turistløypa anbefaler vi Ljubljana Botanical Garden, Tivoli City Park som er Ljubljanas største park og alt annet enn et Tivoli og ikke minst bydelen Metalkova Mesto.   
 • Postojnagrottene – Slovenia har flere grottesystemer men dette er det mest besøkte og ingen andre steder i verden kan vanlige mennesker komme så langt inn i grotter. Systemet består av elleve grotter som til sammen har en lengde på 25 kilometer og stikker 200 meter ned i jorden.
 • Velika Planina – i nærheten av Ljubljana finner man Velika Planina, med sine grønne beitemarker og fantastiske vandre og sykle muligheter, man bør besøke de små gjetersamfunnene med sine særegne hytter og smake på deres melkeprodukter.
 • Triglavy Nasjonalpark – nasjonalparken er oppkalt etter Slovenias høyeste fjelltopp Mount Triglav som er 2864 meter høyt. Parken utgjør 4% av Slovenias areal. Man finner mange godt merkede turstier og flere hytter i området. Her er isbreer, flere innsjøer og fossefall. På parkens laveste punkt finner man Tolmin Gorges, med Devils Bridge, huler, vakre sjøer og varme kilder.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Slovenia (Ljubljana)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (22ºC), Kaldeste måned: januar (2ºC) / Våteste måned: september (123.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.

Ljubljana
Hvordan er været i Slovenia? Middelhavsklima ved kysten mot Adriaterhavet og mer typisk innenlandsklima mot øst med varme somrer og kalde vintre. Regnet er jevnt fordelt over hele året og hele landet. I de Juliske Alper faller nedbøren som snø om vinteren.
Best tid å besøke landet? September er den beste tiden å reise til Slovenia, dersom man ønsker å klatre eller gå fjellturer men også hvis man vil unngå høysesongen med mange turistflokker og høye priser. Skisesongen er fra desember til mars men våren kan også sterkt anbefales da får man se landet i full blomst.
Myntenhet: I Slovenia brukes det EUR. De fleste kredittkort aksepteres og det finnes en rekke minibanker for uttak av kontanter.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Slovenia.
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig.  
 • Restauranter – Et tillegg på 10% er som regel inkludert i regningen. Hvis servicen var veldig bra kan man runde opp til nærmest hele beløp
 • Taxi – I taxier kan man runde opp til nærmeste hele beløp.
Interessante fakta:
 • Skocjan Caves står på UNESCOs verdensarvliste.
 • Det er 260 vannfall i Slovenia.
 • Mer enn 56% av landet er dekket av skog, Slovenia er et av de tre landene i Europa med mest skog.
 • Lipizzaner hester som er verdens kjente kommer opprinnelig fra Lipica i Slovenia.
 • Der er mer enn 400 brunbjørner i Slovenia.
Festivaler:
 • Lent Festival – Denne festivalen passer for både barn og voksne. Festivalen er en av de største i Europa og tiltrekker seg en halv million tilskuere. Byen Maribor blir gjort om til en stor utendørsscene, og publikum kan oppleve teater, ballett, konserter, stand-up, opera, tryllekunstnere, folkedans og mye mer. Festivalen avsluttet med et digert fyrverkeri.   
 • International Carnival in Ptuj – Dette er den mest populære «Mardi Gras» festivalen i Slovenia. Den passer for både barn og voksne. Festivalen finner sted i Slovenias eldste by Ptuj. Kurent en stor folklore figur er sentral og kubjellen i belte hans skal drive vekk vinteren og sørge for en god avling. Karnevalsparaden blir etterfulgt av konserter, program for barn og teaterstykker.
 • Ana Desetnica International Street Theater Festival – Festivalen finner sted i gatene i Ljubljana. Her er underholdning for både voksne og barn. Publikum kan oppleve mime teater, magikere, dans, og teater.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.