Oversikt

Reis tilbake i tid i hovedstaden Athen, besøk de kjente bygningene og ruinene som Akropolis. Forelsk deg i de sjarmerende øyene med hvite hus og vinduer med blå kanter, de vakre strendene og de vennlige menneskene. Dra på øyhopping, finn steder hvor turismen er sjelden og føl på den avslappende stemningen mens du nyter en gresk salat med hjemmelaget brød og tzatziki.
Hellas består av et fastland med mye historie, men også av flere tusen øyer og mange av disse er ubebodde. Dette er et unikt land du kan besøke flere ganger uten å bli mett på hva det har å tilby. Ved å besøke de vakre øyene som Santorini, Kreta og Mykonos vil du komme bort fra bylivet på fastlandet og inn i ekte gresk sjarm. Kreta er den største øyen, så ved å bli i f.eks. Chania vil du fortsatt kunne føle på bylivet, men ved å ta buss til den lille byen Paleohora vil du finne rolige omgivelser.

Tilbake på fastlandet vil du kunne oppleve fjell, elver og frodig natur, som f.eks. Epirus i nordvest. Fjellene er dekket med et teppe av snø når vinteren kommer og da blir skiene tatt frem. Det er en stor kontrast til hva de fleste forbinder med Hellas, men det er ikke mindre vidunderlig av den grunn. Reis, opplev og forelsk deg i alt Hellas kan by på!

Høydepunkter
 • Paleochora – Søker du ekte gresk atmosfære hvor de lokalene går i gatene, vil denne lille byen på sørkysten av Kreta kapre hjertet ditt. Ta taxi eller buss fra Chania over majestetiske fjell og ned dalene til denne gjemte perlen. Lokale slapper av på cafeene med et bønnekjede i hånden og et vennlig smil om munnen. Føl sanden mellom tærne mens du vandrer på den flere kilometer lande sandstranden, ta deg en kaffe på en av de mange kafeene på strandpromenaden. Dra til den andre siden av byen hvor strendene er blitt gjort om til steinstrand og det er ikke er folksomt her når vinden kommer på stranden. I den sjarmerende hovedgaten blir det stengt for biler om kvelden og det er gjort om til gågate. Kafeer og restauranter lager en sti hele veien opp til den vakre gule kirken på toppen av byen.
 • Elafonissi – På Kreta vil du finne det noen mener er verdens fineste strand, omkranset av vakkert naturområdet og imponerende fjell. Det er et stort område med kritthvit sand og turkist vann. Selv om mange har fått med seg denne perlen er det fortsatt mulig å besøke stranden uten all turismen, hvis man velger å dra dit i lavsesong. 
 • Akropolis – I hovedstaden Athen, på toppen av fjellet ligger den herskapelige antikke borgen som et symbol på gresk kultur. Borgen er synlig fra flere steder i byen, på grunn av sin beliggenhet. Ved en tur opp til Akropolis vil du kunne besøke den viktigste bygningen fra det klassiske Hellas, nemlig templet Parthenon, som du finner på Verdensarvlisten til UNESCO. Et besøk til Athen blir ikke det samme uten en tur til denne ekstraordinære borgen.

Gjennomsnittstemperatur (Athen):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29°). Kaldeste måned: januar (10°). Våteste måned: desember (60,3 mm) – Alle verdier er basert på perioden 2005 – 2015

Hvordan er været i Hellas: Grekerne har fire årstider: sommer, høst, vinter og vår. I den nordlige delen av Hellas kan vinteren gi kalde dager med temperaturer ned mot minusgrader. Fjellene blir dekket av snø og blir attraktive for skientusiaster. På den sørlige delen er vinterne milde og våte, med tørre og varme sommermåneder, som en følge av middelhavsklimaet som preger landet. Juli og august er de varmeste månedene hvor temperaturen kan stige til over 40 grader. Da er det viktig å drikke mye vann og ikke blir dehydrert. For en full oversikt klikk her.

Beste tiden å besøke Hellas: På våren og høsten vil dagene bestå av sol og behagelige temperaturer. Den rosa bougainvilleaen skaper en vakker kontrast til de hvite veggene i landsbyene. Høsten og vinteren er fine til å oppleve de grønne og frodige delene av Hellas til fots. Ta på gode sko og dra på oppdagelsesferd i de gamle greske monumentene. Det har blitt veldig populært å delta på fotturer i grupper med andre som ønsker å se landet på en annen måte. Den beste tiden varierer derfor litt med hva du ønsker å oppleve.

Myntenhet: Euro (EUR)

Tips: Vær forberedt på at det i Hellas ofte er service inkludert i regningen, men det vil fortsatt bli forventet tips.
 • Restaurant -  Du kan gi 5 – 20 % i tips ut ifra hvor bra du synes servicen var. Det er vanlig å legge igjen tipsen på bordet når du går.
 • Hotell -  Værelsesbetjentene setter pris på 1 Euro per døgn og pikkoloen 1 Euro per kolli.
 • Taxi - Det er vanlig med rundt 10 % i tips, eller at du runder opp beløpet.

Interessante fakta:

 • Athen er byen i verden med flest teater, med hele 147 scener.
 • For å lage verdens største greske salat trenger du seks tonn tomater, tre tonn agurker, to tonn paprika, 800 kilo løk, 500 kilo fetaost og 500 kilo olivenolje. Da har du imponerende 12 tonn salat.
 • Det greske alfabetet var det første til å ta i bruk vokaler.

Festivaler:

 • Gresk uavhengighetsdag (25. mars) – 25. mars 1821 startet frigjøringskrigen mot tyrkerne. Grekerne marker dagen med barnetog, skolearrangement og den greske nasjonalsangen blir alltid sunget som en hymne til hardt tilkjempet frihet.
 • Rouketopolemos (Påske) – En tradisjonell feiring av påsken i byen Vrontados på øya Chios. Som en variant av den greske tradisjonen med fyrverkeri under Midnattsmessen Første Påskedag, har de to kirkene Agios Marcos og Erithiani en «rakett-krig» mot hverandres kirker. Det avfyres tusenvis av hjemmelagde raketter (trepinner) mot klokketårnene og kirken som treffer motstanderens tårn flest ganger, kåres til vinneren.
 • Athens og Epidaurus Festival (juni-august) – Føl på den greske stemningen, og la deg inspireres av alt det utrolige som skapes og fremføres i løpet av det som er en av de eldste kulturfestivalene i Europa. Lukk øynene og la musikken bevege deg. Dans, teater og opera er del av de eksepsjonelle opplevelsene du ikke kan gå glipp av på denne festivalen, og besøkende fra hele verden kommer for å oppleve det som tilbys.
 • Ohi day / Oxi day (28. oktober) – Hvert år feirer Hellas, Kypros og grekere over hele verden denne dagen. De de blå og hvite stripene flagre i vinden mens jubel og latter fyller gatene når paraden finner stede. Oxi betyr «nei» og dagen er til minne om avslaget statsminister Metaxas ga på ultimatumet han fikk under andre verdenskrig av den italienske diktatoren Benito Mussolini. Denne handlingen gjorde at Hellas gikk inn i krigen, men flere land har beundret Hellas for avgjørelsen i denne vanskelige tiden.

 

Se vår destinasjons video fra Hellas:
Copyright: Visit Greece

Se våre reiser til dette reisemålet