Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Albania

Nyt ville landskap, rik kultur og vakker natur i det uoppdagede Albania. Albania har en naturlig skjønnhet i så store mengder at du noen ganger kan lure på hvorfor det har tatt så lang tid før det har blitt kjent som en turistdestinasjon etter fallet på det brutale kommunist regimet i 1991.

Så langt etter var Albania da det kom ut av mørket etter så mange år i skyggen av det mest brutale diktaturet til Enver Hoxa at det tok landet nesten 20 år bare for å komme likt med det tidligere Øst Europa. 

Når landet nå har kommet dit, tilbyr Albania et bemerkelsesverdig utvalg av unike attraksjoner. På grunn av denne isolasjonen opplever man fortsatt gamle oppførselskoder, glemte arkeologiske steder og landsbyer hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Med sitt fantastiske fjellandskap, en blomstrende hovedstad i Tirana og strender som er like innbydende som andre steder i Middelhavet, har Albania blitt en favoritt på Balkan. Men skynd deg hit, ordet er allerede ute om dette fantastiske landet.

Høydepunkter i Albania
  • Besøk Butrint, Berat og Gjirokaster, alle på UNESCOs verdensarvliste
  • Oppdag historiske monumenter som f.eks Durres amfiteater og Korce kirken
  • La deg friste med avslappende dager langs den vakre Albanske riviera
Våre turer til Albania har fokus på aktivitets reiser og Albania er også da en av våre mest populære sykkel destinasjoner i Europa for tiden.


 
Hvordan er været i Albania?
Gjennomsnitts temperaturer (Tirana)
Average min and max temperatures in Tirana, Albania 


Gjennomsnitt nedbør (Tirana)
Average precipitation (rain/snow) in Tirana, Albania

Nyttig informasjon om 
Albania
Beste tiden for å besøke Albania Klimaet er definitivt Mediterransk langs hele kysten og det er vanlig med hetebølger om sommeren. Vintrene er regnfulle men med milde temperaturer langs kysten. I fjellene er det større forskjeller mellom sesongene og Albania kan faktisk få snø på de høyeste toppene. Beste tiden i besøke Albania er mai, juni og september.
Nyttige tips: Hvis du har leiebil bør du være veldig oppmerksom siden trafikkpolitiet er allestedsnærværende - hold deg til fartsgrensen og ikke drikk alkohol, da det er en null-alkoholpolitikk. Vær oppmerksom på lommetyver i travle områder
Må se og oppleve destinasjoner
Mat & drikke: 
Maten i Albania er ganske variert takket være de mange innflytelsene på landet og særlig da fra Middelhavsområdet samt en kombinasjon av gresk, tyrkisk og italienske smaker. Melkeprodukter som melk, yoghurt er tilstede omtrent til alle måltider ok normalt nesten alltid lokalprodusert. Under diktatur årene var landet nødt til å være selvforsynt og takket være fruktbare daler og sletter var dette mulig. Frokost er typisk egg, ferskt brød, syltetøy, honning og kaffe. For lunsj og middag er det ofte enten geit eller lam og noen ganger kanskje fisk. Maten blir ofte servert med en form for mezze med grønnsaker og ferskt bakt brød, hjemmelagde oster og lokal vin, og selvsagt raki. 
Myntenhet:  Leke (LEK) = 100 qindarka 
Sist besøkt av REISEbazaar: Vi har dessverre ikke rukket å besøke denne destinasjonen ennå. Har du noen spesielle inntrykk du vil dele med oss om Albania så send oss gjerne en epost og fortell oss dine inntrykk og opplevelser - klikk her

Se vår sykkelvideo fra Albania


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet