Vi leter nå etter din drømmereise

Albania, Vakkert & Uoppdaget

AlbaniaNyt ville landskap, rik kultur og vakker natur i det uoppdagede Albania. Albania har en naturlig skjønnhet i så store mengder at du noen ganger kan lure på hvorfor det har tatt så lang tid før det har blitt kjent som en turistdestinasjon etter fallet på det brutale kommunist regimet i 1991.

Så langt etter var Albania da det kom ut av mørket etter så mange år i skyggen av det mest brutale diktaturet til Enver Hoxa at det tok landet nesten 20 år bare for å komme likt med det tidligere Øst Europa. 

Når landet nå har kommet dit, tilbyr Albania et bemerkelsesverdig utvalg av unike attraksjoner. På grunn av denne isolasjonen opplever man fortsatt gamle oppførselskoder, glemte arkeologiske steder og landsbyer hvor tiden ser ut til å ha stått stille. Med sitt fantastiske fjellandskap, en blomstrende hovedstad i Tirana og strender som er like innbydende som andre steder i Middelhavet, har Albania blitt en favoritt på Balkan. Men skynd deg hit, ordet er allerede ute om dette fantastiske landet.

Høydepunkter:
 • Butrint, Berat & Gjirokaster: er byer man «må» besøke når man reiser til Albania, alle tre finner du på UNESCOs verdensarvliste. I Butrint finner du en gammel oldtidsby som ligger vakkert til på en liten halvøy mellom Korfusundet og Butrintsjøen.  Berat er kjent som «museumsbyen av Albania», byen er kjent for sine mange ottomanske hus som klatrer vakkert oppover åssiden og på toppen Berat Kala slottet. Oliven- og kirsebærtrær pynter den slanke skråningen. Byen er kjent for sine stein, treskjæring. Skinnarbeidere, og særlig sine mange landemerker. Gjirokaster er en liten Ottomansk by som helt tar pusten fra deg. Byen er ikke unik bare i Albania men også sammenlignet med hele Europa. Her finner du vakkert dekorerte hus med originale tak sten og en perfekt bevart gamle by.
 • Durres Amfiteater: disse gamle romerske ruinene er vel verdt et besøk. Det er ikke vanskelig å bli imponert over hva de klarte å bygge før. Man kan gå overalt og se gangene under teateret.
 • Saranda: La deg friste med avslappende dager langs den vakre Albanske riviera.  Her finner du krystallklart vann, strender med både sand og småstein. 17 km sør for Saranda finner du strandparadiset og landsbyen Ksamil med sine tre små drømmeøyer bare en svømmetur unna den turkise bukten. Mange gode restauranter med fersk sjømat gjør området verdt et besøk.  
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Albania (Tirana):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (25ºC), Kaldeste måned: januar (7ºC) / Våteste måned: mars (69,7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Tirana
Beste tiden for å besøke Albania: Klimaet er definitivt Mediterransk langs hele kysten og det er vanlig med hetebølger om sommeren. Vintrene er regnfulle men med milde temperaturer langs kysten. I fjellene er det større forskjeller mellom sesongene og Albania kan faktisk få snø på de høyeste toppene. Beste tiden i besøke Albania er mai, juni og september.
Myntenhet:  Leke (LEK) = 100 qindarka, større kreditt- og debetkort akespeteres i de fleste baker, store supermarked og internasjonale hoteller. Mindre bedrifter og drosjer aksepterer kun kontanter. Det er mange minibanker i Tirana og de større byene, samt Bureaus de Change hvor GBP, USD og EUR er akseptert. 

Tips: er blitt mer normalt i Albania enn hva det var tidligere.

Taxi – er ikke nødvendig men om du ønsker er det hyggelig å runde opp sluttsummen.
Hoteller – det er fortsatt ikke vanlig å gi hotell ansatte tips men om du får hjelp med bagasjen er det greit å gi 100-200 LEK
Restauranter – det er vanlig å rundte opp din totalsum, prøv å gi 5-10 (avhengig av service)
Guider etc. – da det ikke er vanlig å gi tips i Albania, men til guider, sjåfører etc. er det hyggelig å gi tips, men ikke mer enn 15% av totalsummen.

Interessante fakta:

 • Det bor flere Albanere utenfor Albania enn i selve landet
 • 70% av Albania er fjell
 • Over 700.000 bunkere ble bygget iløpet av kommunisttiden
Se vår sykkelvideo fra Albania:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.