Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Armenia

ArmeniaArmenia, hvor Asia og Europa møtes i en symfoni av fjell, historie og tradisjon. Vi tilbyr en rekke aktive og kulturelle opplevelser til Armenia. Regionens mange attraksjoner er de imponerende georgiske og armenske kirker og klostre, som alle nesten uten unntak, er bygd på de utroligste steder. Her finner du mektige byggverk omkranset av dype skoger, balanserende på klippetopper, i dype daler og på snøkledde fjell, omkranset av enorme mengder av villblomster.
Armenia tok imot kristendommen I det 4. århundre (både Georgia & Armenia har historiske minnesmerker som daterer seg til før kristendommens ankomst). Mange av våre rundreiser tar deg til de mektige fjellområdene, innsjøer og fossefall. Etter alle inntrykk og monumenter kan det være godt å slappe litt av i hovedstanden Yerevan, en av Europas mest sjarmerende byer.
Få nasjoner har en så gammel og kompleks tragisk historie som Armenia. Sett sammen med landets rike og sterke historie, gjør det Armenia til en av våre favorittdestinasjoner
Dette er en destinasjon som vil gi dype historiske minner og hvor de mange kulturminnene og landskap vil gi opplevelser som vil sitte lenge. Armenia er ikke et lett land å utforske – veiene er dårlige og transport kan være vanskelig å finne hvis du ikke snakker armensk (eller russisk). Dette tatt i betraktning gjør det kanskje fornuftig å bli med på en av våre rundreiser.

Dette bør du få med deg på et besøk til Armenia
 • Yerevan: Legg fra deg dine forutfattede oppfatninger hjemme, for Yerevan (ԵՐԵՎԱՆ) vil garantert forbløffe deg. Byen er full av motsetninger - store moderne Mercedeser deler veiene med Ladaer som er så gamle at de egentlig skulle ha være på et museum,  gammeldagse tehus ligger vegg i vegg med hippe europeiske vinbarer, og gatemoten varierer fra hipstere til "babushka" og alle varianter mellom dem. Det er få spor etter byens eldste historie, mesteparten av bygningene stammer fra Sovjet-tiden. Heldigvis er denne litt dorske arkitekturen mykt opp flere hager og parker, i tillegg til flere flotte offentlige torg. 
 • Geghard klosteret: Oppkalt etter det hellige spyd som Kristus fikk i siden under korsfestelsen, dette klosteret, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er hugget ut av steinen ved kløften langs elven Azat. Legenden sier at det ble grunnlagt i det 4. århundre og den eldste bevarte delen kan dateres tilbake til det 12. århundre. Den flotte Surp Astvatsatsin (Den Hellige Mors Kirke) stammer fra 1215 og har fantastiske utskjæringer. Den flotte tilhørende vestibylen med sine ni buer, ble bygget mellom 1215 og 1225. 
 • Hovhannavank (kloster i Ashtarak): Vaglende på kanten av stupet Kasagh Gorge, i byen Ohanavan, var en dette klosteret en gang et viktig undervisnings- og teologisk senter hvor manuskript ble skrevet og debattert. Det har to tilhørende kirker; en basilika som stammer fra det 5. århundre og fra det 13. århundre Church of St John. Kirken har et alter som er dekorert med fresker, i tillegg til uvanlige utvendige trapper på nordlig og sørlig side. Inngangen til begge bygningene er via en flott vestibyle fra det 13. århundre. 
 • Debed-dalen: Denne dalen klarer å presse inn mer historie og kultur enn noe annet sted i landet. Nesten hver eneste lille landsby langs elven Debed, har en kirke, et kapell, en gammel festning og et dryss av de berømte armenske kors-stenene, khackar, i nærheten. De to klostrene Haghpat og Sanahin, begge på UNESCOs verdensarvliste, er de store attraksjonene, men det er mye annet å se også. Forlatt infrastruktur fra Sovjet-tiden finnes dessverre flere steder langs elvebreddene, men landskapet er ellers meget idyllisk. 
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Armenia (Yerevan)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (24ºC) / Kaldeste måned: januar (-3ºC) / Våteste måned: mai (60,9 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Målingene er tatt ved Makko, 94 km fra Yerevan
Average temperatures and precipitation in Yerevan, Armenia

Hvordan er været i Armenia? 
Armenia er ofte beskrevet som et solfylt land. Klimaet i høyden er veldig kontinentalt, tørt med fire årstider og kan variere nyte fra årstid til årstid. Somrene er vanligvis behagelige med temperaturer rundt 25ºC, men i Ararat dallen kan temperaturene komme opp i +40ºC
Vintrene i Armenia er forholdsvis kalde og kan komme ned i -5ºC og i Ararat dalen har det  blitt registrert temperaturer helt ned til -30ºC og ved Arpi innsjøen er rekorden faktisk hele -46ºC
Den beste tiden å besøke denne regionen:  Uten tvil mai-jun og sep-okt. Armenia er ikke en destinasjon å besøke i vintermånedene og mange regioner er da også umulige å besøke. Ethvert besøk til Armenia vil innebære store klimatiske forskjeller avhengig region og høyden over havet. Vår favorittid er uten tvil sent på våren eller sent på sommeren når bladene på aprikostrærne får en sterk gulfarge for deretter endre seg til en bløt aprikosfarge (du har da også muligheten til å kunne se Ararat fjellet (umulig om sommeren grunnet varmedis). For bedre beskrivelse av været og gjennomsnitts temperaturer, nedbør i Armenia - klikk her

Hva er landet kjent for?

 • Besøk noen av de mange kirkene på UNESCOs verdensarvliste, 
 • Nyt synet av Araratfjellet som tårner over Yerevan (ikke om sommeren), 
 • Utforsk noen av de mange spektakulære klostrene i Armenia inkludert Khor Virap, 
 • Ta del i utelivet og kafelivet i pulserende Yerevan, 
 • La deg imponere av de mange vakre fjellområdene og dype dalene inkludert Kasagh Gorge
Myntenhet: Armenian Dram = 100 Luma
Vi besøkte landet sist: V
i har dessverre ikke rukket å besøke denne destinasjonen ennå. Har du noen spesielle inntrykk du vil dele med oss om Armenia så send oss gjerne en epost og fortell oss dine inntrykk og opplevelser - klikk her

Se vår destinasjons video fra Armenia:Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.