Vi leter nå etter din drømmereise

Bosnia - Hercegovina, det hjerteformede landet

Dervish House BlagajBlagajBosnia & Hercegovina har i århundre vært krysset mellom gamle sivilisasjoner, med en magisk blanding av europeisk og asiatisk kultur. Landets innbyggere er en miks av bosniere, serbere og kroater, som alle holder på sine kulturer. Landet har alt fra pulserende byer til de små tradisjonelle landsbyene. Her finner vi en unik sammensetting av tradisjoner, religioner og arkitektur. Mange vil nok si at Mostar er den nydeligste byen men man bør også prøve å få med seg den billedskjønne lille byen Travnik.

I tillegg har landet en rå naturlig skjønnhet, med gamle skoger, tøffe topper, elver, fossefall og flere store flotte nasjonalparker. Dette gjør landet perfekt for fotturer, sykling og vinter aktiviteter.

Høydepunkter:
 • Sarajevo - Byen har et kulturelt mangfold, etter først å ha vært styrt av Tyrkia og der etter Østerrike og Ungarn. Sarajevo har masse å by på, den katolske katedralen er den største i Bosnia. Her finner du også ottomanske Latinska Cuprija, Latinerbroen, den er fra 1798. Sarajevo Tunnel Museum er også vel verdt et besøk, disse tunnelene var livslinjen for innbyggerne da Serbia kuttet forsyningsårene under borgerkrigen.  
 • Mostar -  Byen er en idyll innhyllet i en vond fortid. Broen Stari Most med sine 2 tårn var tidligere verdens største og ble bygget av tyrkerne på slutten av 1500 tallet. Gamle byen Carsija er verdt et besøk med sine natursteins hus og steinbelagt gater, byen står på UNESCOs verdensarvliste. Langs elven finner man flere gode restauranter og kafeer, samt herlige håndverksbutikker med smykker og skreddersydde klesplagg til for rimelige penge.
 • Pocitelj, Kravica Waterfalls & Blagajs - Når man er i Bosnia & Hercegovina bør man absolutt legge inn et par dager utenfor de største byene. Første stopp er byen Pocitelj, som står på UNESCOs verdensarvliste, landemerket er Sahat Kula, et silo formet vakttårn. Turen går videre til Kravica vannfallene en grønn oase i fjell landskapet. Høydepunktene i Blagajs er Buna Spring og de ottomanske husene og klosteret. Fossen faller fra en 200 meter høy klippe og er eneste vannkilde til Buna elven.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bosnia & Hercegovina (Sarajevo)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (21ºC), Kaldeste måned: januar (0ºC) / Våteste måned: november (35.9mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
Saravejo,Bosnia-Hercegovina
Hvordan er været i Bosnia & Hercegovina? En liten del av Bosnia & Hercegovina har Middelhavsklima.
Landet har en veldig liten kystlinje på ca 7 kilometer. De har fire årstider, med vår, sommer, høst og vinter. Somrene er passe varme og vinterne heller ikke for kalde men med snø flere steder.
Best tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke landet er mai, juni og september. Mai er den vakreste måneden hvis man skal gå fottur, mens mars og april er best for vintersports aktiviteter. Dersom man ønsker å unngå regn er juli, august og september best.
Myntenhet: I Bosnia & Hercegovina brukes det Konvertibilna mark (BAM). Det anbefales å ta ut BAM i minibanker på flyplassen, Euro aksepteres normalt ikke som betalingsmiddel. Minibanker er lett tilgjengelige i de større byene og kredittkort kan brukes i flere butikker og hoteller, men hovedregelen er fremdeles kontant betaling.

Tips:
 • Hoteller – De vil ofte runde av til nærmeste hele beløp. Det blir satt pris på hvis man legger igjen 50cent pr natt til de som ordner rommet.
 • Restauranter – Her er det forventet at man gir tips, man bør gi 5-10% avhengig av servicen.
 • Taxi – Sjåføren runder ofte opp men det blir satt stor pris på litt tips også.
Interessante fakta:
 • Navnet Bosnia kommer fra det Indo-Europeiske ordet «Bosana» som betyr vann. Navnet passer veldig bra da landet har mange vakre innsjøer, fosser og vannfall.
 • Den første trikken ruten i Europa begynte i 1885 i Sarajevo.
 • Landet har 3 offisielle språk som egentlig er helt like.
Festivaler:
 • Jazz Fest Sarajevo (november): Festivalen startet i 1997 og er kjent ikke bare innenlands men også utenfor landets grenser. Her kan man oppleve regionale, nasjonale og internasjonale artister opptre samme.
 • BH Beer Fest (sommer): Dette er en musikk og øl festival. Her kan man høre nasjonale artister og smake populære lokalt øl.
 • Color Festival (juli eller august): Festivalen holdes i Brcko og er en elektronisk musikk festival, konseptet bygger på den indiske og nepalske vårfestivalen Holi. Det  blir kastet fargerikt pulver på deltagne. 
Se vår destinasjonsvideo fra Bosnia & Herzegovina:
Copyright: Helifilm


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.