Vi leter nå etter din drømmereise

Georgia - et fargerikt eventyr

GeorgiaGeorgia er et av de vakreste landene i verden, med alt fra sine grønne åser, store vingårder, gamle kirker og vakttårn, til livlige og fargerike byer. Georgia sies å være fødeplassen for vinlaging og her blir gjester sett på som en velsignelse og gjestfrihet er selve livsåren i dette flotte landet.

Georgia er et fantastisk vakkert land, og det er fortsatt ganske uoppdaget. Landet har en komplisert historie, men det har resultert i en flott arv av arkitektur og kultur. Hovedstaden Tbilisi har fortsatt en sjarm som et gammelt eurasisk knutepunkt, men byen er på vei inn i det 21. århundre og fasilitetene for de tilreisende blir stadig bedre. Med sitt flotte landskap er landet perfekt for aktivitetsreiser som fotturer, sykling, ski, riding eller rafting.

Høydepunkter:
 • Tbilisi: Store deler av Tbilisi kan man oppleve til fots, så man bør bruke i hvert fall en hel dag her. Gamle byen er fantastisk, her kan man besøke de gamle svovelbadene, Sioni Cathedral og den vakkert dekorerte synagogen. Man bør også besøke Rustaveli Avenue, hovedpulsåren i Tbilisi, Her finner vi Stats Museet hvor man kan se den fantastiske samlingen av pre kristne kunstskatter og smykker alt laget i gull.
 • Bagrati Cathedral & Gelati Monastery: Bagrati ruinene er fra 11 hundretallet og troner på en høyde langs elven. Gelati klosteret ble grunnlagt av Kong David på 12 hundretallet. Begge steder har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2010.
 • Kakheti region: Siden Georgia har en lang historie innen vindyrking bør man også legge inn et besøk til et vinområde. I Kakheti regionen finner vi Signagi, en nylig oppusset kongeby, her kan man spise lunsj og smake på vin hos en av de lokale produsentene.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Georgia (Tbilisi)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC), Kaldeste måned: januar (3ºC) / Våteste måned: mai (63.3.9mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Tbilisi
Hvordan er været i Georgia? På grunn av de store variasjonene i landskapet, alt fra havnivå til høye fjelltopper, varierer klima også. Om sommeren er det svalt i fjellene med temperaturer rundt 20 grader celsius. Om vinteren kan det bli veldig kaldt i høyden og temperaturen kan gå ned til -30 grader. Langs kysten er det mer Middelhavsklima, sommeren er varm og ganske fuktig.
Best tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke landet er vår og høst. Da slipper du unna de veldige svingningene i temperaturene; kulden på vinteren og varmen på sommeren.

Myntenhet: I Georgia brukes det Georgian lari (GEL). Det er mange minibanker hvor man kan ta ut penger. Man kan også bruke kredit kort på de større hotellene, restauranter og i noen butikker i Tbilisi. Det finnes også mindre vekslingskontorer, hvor man kan veksle USD, EUR og russiske rubler. 
Tips: Tips er ikke veldig vanlig, men en god regel er å runde opp til nærmeste runde beløp når man tar drosje. På hoteller er det ikke vanlig å tipse og på restauranter så blir et servicegebyr lagt til regningen din. Generelt så behøver man ikke å gi tips i Georgia, men det blir satt pris på av mottakeren.

Interessante fakta:
 • Georgia regnes som vinens fødeplass. Den første vinen ble produsert for 8.000 til 10.000 år siden, ved et uhell. Noen druer ble gjenglemt i en beholder og disse fermenterte så.
 • Georgia har sitt eget skrive-system; det Georgiske skriptet. Dette ble brukt i et av de tre georgiske språkene: Nuskhuri, Asomtavruli og Mkhedruli. Skriftspråket hadde opprinnelig 38 bokstaver, men i dag har det 33 bokstaver.
 • Verdens dypeste grotte ligger i Georgia. Krubera Grotten er 2.195 meter dyp. Det tar omtrent 27 dager å komme fra toppen og helt ned til bunnen.
 • Ushguli har Europas høyestliggende bosetting 2.100 meter over havet.
Festivaler: Georgierne er glade i sine festivaler, både kulturelle og religiøse. Det er noen som markerer de historiske hendelsene som Frigjøringsdagen, og noen som er mer typisk for Georgia og Kaukasus:
 • Kvinnedagen og Morsdagen (mars): blir høytidelig markert og viser respekten georigene har for sine kvinner. Gatene fylles av blomsterhandlere og alle kjøper med seg blomster til sine mødre, hustruer og bestemødre. Det er flere festligheter, show og konserter som markerer disse to dagene i mars.
 • Victory Day  (9 mars): hvert år for å makere landes frigjøring fra fascismen. Det er også en dag hvor de fleste innbyggerne minnes krigsveteraner og -helter.
 • Tamaroba ( 14 mai): Feires hvert år til minne om den store georgiske dronningen Tamar. Det var hun som ledet landet inn i sin gullalder. Dagen feires over hele landet, men hovedmarkeringen er i Akhaltsikhe og Tbilisi.
 • Ninooba (juni):  betyr den store Kirkehøytiden. Høytiden er dedikert til St. Nino som var den første til å konvertere georgierne til kristendommen. Feiringen finner sted første dagen i juni når de troende begir seg ut på en pilegrimsreise i fotsporene til St. Nino.

Se  vår destinasjons video fra Georgia:

Copyright - The Best Of Georgia (Giorgi Shermazanashvili)


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.