Vi leter nå etter din drømmereise

Malta – øya med lang og rik historie

MdinaEt land hvor alt er innen rekkevidde. Med lite areal følger også liten reisevei, utforsk øya på tvers. Og på under en time kan du kjøre tvers over øya fra Marsaxlokk til Popeye Village. Her finner man mye på liten plass.

Man kan rusle rundt i byene uten noen plan og oppdage de mest bortgjemte og spennene steder. Prøv den tradisjonelle pastizz på en av de koselige kafeene.
Drøm deg bort i de sjarmerende gatene i hovedstaden Valletta, hvor du er omringet av historiske bygninger. Her finner man monumenter, festninger og ikke minst palasser fra Maltas siste storhetstid da Suezkanalen ble åpnet.

Øyene er omgitt av turkist vann så dykking er en populær aktivitet, og man bør ikke gå glipp av den Blå Grotte hvor vannet får en magisk farge når solen skinner på det.
I tillegg til sol, bad og historie kan Malta også by på fantastiske muligheter til fotturer.

Høydepunkter
 • St John’s Co-Cathedral – Maltas mest imponerende kirke ligger i den vakre hovedstaden Valletta. Ikke la den enkle utsiden lure deg, med engang du kommer inn i katedralen blir du møtt av marmor og vegger med utskjæringer og guld maling, dette gjør kirken helt ulik alle andre kirker. Ta deg tid til å beundre designet og ta turen til kirkens museum der du kan se kunstverket av Caravaggio som er signert.
 • Mdina - Som ett filmsett, så vakkert er det i de trange gatene av den tidligere hovedstaden Mdina. Inngangen til byen som også er kjent som «den stille by» er majestetisk og i stein. Spaser rundt i de nesten bilfrie gatene, se St Paul’s Katedral i all sin glans, ta lunsj på Fontanella Tea Garden som tilbyr spektakulær utsikt. Husk å bestill bord i forveien da du ikke er alene om å dra hit. Fontanella Tea Garden er kjent for sin egen produserte sjokoladekake, som blir servert i sjenerøse stykker slik at man fint kan dele denne deilige søtsaken.  National Museum of Natural History er også vel verdt et besøk, med sine utrolige detaljer på utsiden.
 • Upper Barrakka Garden - Tilbake i Valletta du finne området med kanskje den fineste utsikten over Grand Harbour mot de tre byer Cospicua, Senglea og Vittoriosa. Området har et teppe av blomster, en stor fontene og benker til å slappe av på. Her vil du kunne du oppleve avfyringen av kanonene klokken 12 og 16 på The Saluting Battery, dette går helt tilbake til 1.600 tallet hvor kanonene ble brukt til seremonier og som signal.
 • Popeye Village - På vestkysten bare 44 minutter fra Valletta ligger en vakker liten bukt, i den bukten ligger Popeye Village. Små nydelige trehus i ulike farger som tatt ut av en eventyrfortelling, er plassert oppover med restauranter og barer. Det startet i 1979 når det ble bygget som et sett til musikalen «Skipper’n».

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Malta (Valletta)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (27ºC), Kaldeste måned: februar (12ºC) / Våteste måned: januar (38,4mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.


Hvordan er været i Malta? Malta har typisk Middelhavsklima, med varme og tørre somrer, høsten følger med varme og sjeldent regn. Det meste av regnet til øygruppen faller i perioden oktober til mars.
Best tid å besøke landet? Dersom man er ute etter skikkelig sommervarme er sommer månedene de beste men varmen holder seg langt utover høsten og man kan som regel bade helt til oktober. Sommermånedene er den mest hektiske turist tiden, hvor også mange cruise skip besøker øyene så hvis man ønsker å reise litt rundt og besøke turist attraksjoner vil våren eller høsten være den beste tiden. 
Myntenhet: På Malta brukes det Euro. De fleste kredit kort kan brukes.

Tips: Det er vanlig å gi tips på Malta.
 • Hoteller – Man kan gi pikkoloen 1 EUR pr koffert, og hvis man bor på et av de finere hotellene bør man legge igjen 2-3 Euro på rommet pr natt.
 • Restauranter – Man bør sjekke regningen om tips er inkludert, hvis det ikke er inkludert bør man gi 5-10% avhengig av hvor god servicen er.
 • Taxi – Det er ikke forventet men de fleste runder opp til nærmeste hele beløp.
Interessante fakta:
 • Malta har ikke bare en type taxi, de har to typer, svarte og hvite. De hvite kan du stoppe hvor som helst, bare ikke på bussholdeplasser. Mens de svarte må du ringe og bestille, de kan også være litt billigere.
 • Det er bare fire land i hele Europa som kjører på venstre side av veien, Malta er en av dem.
 • Malta har 365 kirker, en for hver dag i året.
 • Ifølge UNESCO har Valletta den største konsentrasjonen av historiske bygninger i verden.
Festivaler:
 • Santa Marija (15 August) – Den religiøse feiringen av Santa Marija er til minne om når Tyskland og Italia ville ta makten i Nord-Afrika som resulterte i å få Malta til å overgi seg med sterke bomber og sterk forminsket tilgang på forsyninger av mat og kamputstyr. Høytiden blir feiret forskjellig mellom innbyggerne, noen lager store mengder god mat og hygger seg med musikk, venner og familie mens andre tar dagen fri fra jobb og nyter soltimene på Gozo.
 • Notte Bianca (kulturnatt) – en tidlig oktober kveld inviterer Valletta til årets største kunst og kultur festival.  Gatene og de kulturelle stedene får et godt utvalg av underholdning. Og du får gratis inngang til Vallettas museer og utstillinger. Hvis energinivået blir litt lavt, kan du ta en tur innom en av kafeene eller restaurantene som holder åpent sent.
 • Marsaxlokk - Hver søndag er det et stort og begivenhetsrikt marked som fyller denne havnebyen. Markedet ligger idyllisk til på havnen. Her handler turister og maltesiske husmødre inn frukt, fisk og grønnsaker fra de fargerike bodene. På markedet kan man også kjøpe klær, sko og suvenirer. Byen er også kjent for sine mange gode fiskerestauranter.  Byen er vel verdt bussturen.
 
Se vår destinasjons video fra Malta:
Copyright - VisitMalta


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.