Vi leter nå etter din drømmereise

Montenegro - Land of the black mountain

Perast, MontenegroSelv om Montenegro er mest kjent som en fantastisk sommer destinasjon, blant annet på grunn av sine mange strender, er Montenegro egentlig oppkalt etter fjellet Mount Lovcen, med opprinnelse fra italiensk språk, hvor Montenegro betyr «Black Mountain».
Montenegro er et kontrastfylt land. Det er velsignet med en vakker kystlinje, tøffe topper og UNESCO-vernede gamlebyer men har også masseturisme og luksus-områder.

Montenegro belønner den nysgjerrige reisende med naturlige underverk, landet er full av kulturarv, arkitektoniske skatter og en fantastisk naturskjønnhet.
På en reise til Montenegro kan du våkne opp til utsikten over Adriaterhavskysten, spise lunsj på bredden av innsjøen Skadar og nyte en kveldstur på fjellet.

Høydepunkter
 • Kotor: Kotor står på UNESCOs verdensarvliste og ligger midt i landets vinregion, innenfor de gamle murene finner man de labyrintiske gatene med mange eksempler på middelaldersk arkitektur som romanske kirker og venetianske piazzaer. Den gamle bydelen vil fortrylle deg.
 • Lake Skadar: Skadarsjøen ligger på grensen mellom Montenegro og Albania, dette er den største innsjøen på Balkanhalvøya. På breddene er det små frukthager og vingårder, innsjøen er også en av de viktigste områdene for våtmarksfugler i Europa. Tenk grønne åser som stiger opp fra sjøen, gamle landsbyer som perler på en snor, et forlatt kloster på sin egen lille øy og terner som bygger rede på vannliljer.
 • Cetinje: Her bør man ta en bytur. Byen er den gamle hovedstaden i Montenegro og ligger ved foten av fjellet Lovcen Mountain. Siden 1485 har Cetinje vært det hellige sentrum i Montenegro og byen huser derfor flere museer og kulturarvsteder enn noen annen by i Montenegro. 

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Montenegro (Podgorica)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (27ºC), Kaldeste måned: januar (6ºC) / Våteste måned: desember (89.4mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
Podgorica
Hvordan er været i Montenegro? Landet har Middelhavsklima, med varm tørr sommer og høst. Vinteren kan være relativ kald med mye snø i innlandet.
Best tid å besøke landet? Værmessig er den beste tiden å besøke Montenegro mellom april og september. Men i juli og august kan det være mye turister.
Myntenhet: I Montenegro brukes det Euro (EUR). Minibanker er godt utbygd i de fleste større byer. Kredittkort kan brukes i butikker, på restauranter, kafeer og hoteller.

Tips: Etter hvert som det kommer flere og flere turister til Montenegro blir det å gi tips mer vanlig.
 • Hoteller – Hvis man bor på de bedre hotellene er det vanlig å gi han som bærer koffertene en euro. De som ordner rommet ditt bør få 2-3 euro pr natt. Men dersom man bor på rimeligere hoteller er ikke dette forventet.
 • Restauranter – Noen ganger er tips inkludert på regningen. Hvis ikke er det vanlig å runde opp til nærmeste beløp.  På de mer «fancy» stedene er det forventet med å gi 10%. Det samme gjelder på barer.
 • Taxi – Det er vanlig å gi tips, man bør gi 5-10%.
Interessante fakta:
 • Stara Maslina i byen Bar, er verdens eldste oliventre, treet er mer enn 2.000 år gammelt. I samme by er det mer enn 100.000 oliventrær som er mer enn 1.000 år gamle.
 • Montenegro har 117 strender og en kystlinje på 293 kilometer.
 • Ca. 60% av landet ligger mer enn 1.000 meter over havet, høyete topp Bobotov Kuk på 2.522 meter.  
Festivaler:
 • Sea Dance Festival (august/september) -  Dette er en av de virkelig store høydepunktene når det gjelder sommer festivaler. Festivalen finner sted på Buljarica Beach ca 30 min utenfor Budva. Mange store internasjonale stjerner kommer som f eks. David Guetta i 2019.
 • Beer Festival (july) - I Cetinje blir det arrangert øl festival for første gang i 2019. Festivalen varer i hele 10 dager og man kan oppleve mange forskjellig ting på samme sted. Her blir det variert musikk, kultur innslag, mat og øl.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.